Acest magazin de cartier tocmai ce a scăzut prețurile alimentelor de bază așa cum a cerut Guvernul. Doar că noile schimbări fiscale, dacă vor intra în vigoare, cer majorări de prețuri, ne spune Luminița, angajata acestui chioșc.
„Nu se mai poate vorbi de profit, sincer, acum noi avem noroc că nu avem chirie că dacă aveam chirie, clar, totul era închis. Scumpim produsele”.

Măsurile Guvernului dau afacerile antreprenorilor peste cap

În acest moment Guvernul împarte profitul cu micii afaceriști. Jumătate din cât câștigă o mică întreprindere ajunge la stat. Pentru a acoperi gaura din buget, Guvernul ar urma să ia de trei ori mai mulți bani de la micile afaceri.

Această măcelărie a crescut prețurile cu 40 la sută în ultimul an din cauza costului mai mare al materiei prime și al facturilor uriașe.

Citește și: România autorizează accesul a 30 de nave până vineri: "Încercăm să gestionăm aceste aglomerări cât mai bine putem pentru a decongestiona navigaţia pe Dunăre"

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Dacă Guvernul va băga mâna și mai adânc în buzunarele micilor afaceri, proprietarii acestei măcelării spun că nu au de ales decât să majoreze și mai mult prețurile cât să nu iasă pe minus la final de an.

90 la sută din companiile care activează în țara noastră sunt afaceri mici. Sunt aproximativ două mii de multinaționale și 800 de mii de întreprinderi mici și mijlocii. Dintre acestea, 300 de mii ar urma să pună lacătul pe ușă dacă noile măsuri fiscale intră în vigoare.

Deocamdată, noile măsuri fiscale sunt la stadiul de propunere. Printre altele, Executivul vrea să majoreze TVA-ul pentru mai multe produse și servicii, iar micile afaceri ar urma să fie taxate suplimentar.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si