Cu zecile au protestat în centrul oraşului Bonn din cauza condiţiilor de lucru şi a salariului de nimic! Oamenii spun că au trudit săptămâni întregi pe câmpurile cu sparanghel sau căpşune şi s-au ales cu numai câteva zeci de euro. Culmea, în acelaşi timp, ministrul român al Muncii se afla într-o vizită oficială chiar în Germania.

Citeste si: Orban, replică la criticile din Camera Deputaţilor: „Nu vă e ruşine să vorbiţi de românii care pleacă la muncă? Mi-e greu să trec peste o asemenea obrăznicie”

Sunt scene suprinse în centrul oraşului Bonn. Muncitorii români disperaţi că nu şi-au primit banii pentru munca depusă au ieşit în stradă. Situaţia lor a sensibilizat mai mulţi germani care au încercat să-i ajute.

Românii au ajuns în Germania la cules căpşune şi sparanghel. O muncă dificilă, în câmp, pentru care ar fi trebuit să adune peste o mie de euro pe lună. S-au trezit, însă, cu sume mult mai mici.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Concedieri masive în mai multe firme din țară după retragerea companiilor străine. „Plec unde manopera e mai ieftină”- wowbiz.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: VIDEO| Coşmar în Vama Nădlac

Câţiva tineri nemţi s-au ocupat de organizarea protestului şi i-au ajutat pe români cu un sistem de sonorizare şi un microfon la care să-şi facă auzite păsurile.

Oamenii nu au încasat nici măcar salariul minim garantat de legislaţia germană.

Oamenii au încercat să ia legătura cu reprezentanţii fermei unde au lucrat, dar spun că au primit o ofertă ruşinoasă.

Muncitorii români spun că nu au de gând să renunţe până când nu-şi obţin drepturile.

Marți s-a aflat în Germania şi Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, care a vrut să vadă condiţiile în care lucrează românii.

Citeste si: Măsuri de ultim moment pentru românii din străinătate. Ce a decis guvernul

Violeta Alexandru a anunţat într-o conferinţă de presă organizată în Germania că angajatorul este obligat să deconteze repatrierea muncitorilor, chiar şi înainte de terminarea contractului.

Ministrul român al Muncii a mai promis că sesizările muncitorilor vor fi analizate rapid de autorităţile din Germania.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si