Specialiștii spun că Shichida este o metodă revoluționară de educație timpurie, care dezvoltă abilitățile adevărate ale prichindeilor. Micii cursanți au vârste fragede, începând de la șase luni până la șase, șapte anișori. Procesul educativ le stimulează ambele emisfere cerebrale, cea stângă pentru raționamente, limbaj și procesarea logică și cea dreaptă pentru creativitate, intuiție și procesarea imaginilor.
„Uitați-vă la buburuză! Când o să vă zic o să închideți ochișorii.

Veți închide ochișorii și veți continua să vedeți buburuza, da?”, sunt învățați copiii.

Metoda japoneză de învățare este revoluționară

Calculul matematic mental, gândirea critică, abilitățile lingvistice, dezvoltarea celor cinci simțuri, memoria fotografică sunt aptitudini importante pe care copiii le deprind. Structura orelor este împărțită pe trimestre. Există un singur curs pe săptămână cu durata de 50 de minute, la care participă maximum șase copii. Micuții nu sunt criticați în timpul ședințelor și nu primesc calificative. Astfel, sunt încurajați să aibă încredere în propria gândire.
Monica Tătar a devenit extrem de preocupată de educația copiilor după ce a devenit mama. Așa a aflat despre metoda japoneză, pe care a început să o studieze în urmă cu cinci ani. A cumpărat franciza și a investit aproximativ 150 de mii de euro într-un centru ultra-modern.

La școala cu metoda japoneză, copiii sunt învățați să-și dezvolte abilitățile

„Copiii își dezvoltă de la vârste foarte fragede, de la șase luni, toate abilitățile cu care ei se nasc. În special, dezvoltăm emisefra dreaptă, dar în același timp avem exerciții și tehnici care dezvoltă și emisfera stângă a creierului”, spune managerul.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro

Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro

La cursuri participă și părinții pentru a încuraja relația lor cu cei mici.

„E super, învață lucruri noi, cu memoria mă uimește pe zi ce trece. Sunt foarte mulțumită de cursuri și de școală”, spun părinții.

Un abonament pentru un trimestru de studiu include 12 lecții și costă 1700 de lei. Managerul centrului educațional speră să dezvolte un întreg lanț în orașele mari din România, unde să promoveze această metodă de învățare.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si