,,Scrisul de mână spune mai multe despre noi decât ne imaginăm. Putem afla ce personalitate are copilul nostru din felul în care pune cuvintele pe foaie și, totodată, scrisul în sine poate fi mai util decât un CV. Ne dezvăluie dacă un candidat e potrivit pentru un anumit job sau dimpotrivă. Despre toate acestea discutăm astăzi în platoul știrilor cu Oriana Scîntei, expert analist în scrisul de mână cu peste 15 ani de experiență.

Bună dimineața și bine ați venit la noi'', a transmis Simona Pătruleasa.

Scrisul, metoda care ne dezvăluie personalitatea

Oriana Scîntei: Bună dimineața și vă mulțumesc foarte mult pentru invitație!

Simona: Așadar ce este grafologia și la ce ajută ea?

Oriana Scîntei: Grafologia este știința care studiază cunoașterea și înțelegerea procesului de gândire al fiecărui individ. Prin analizarea unor caracteristici fizice ale scrisului de mână, scrisul de mână este ceva care este unic pentru fiecare persoană la fel ca și o amprentă la fel ca și o strângere de mână.

Citește și: Test de iluzie optică! Poți găsi al doilea om din imagine în doar 6 secunde?

Nu există două la fel. De ce? Pentru că scrisul practic exprimă anumite impulsuri date de către creier din mental, care aceste impulsuri la rândul lor practic provoacă niște contracții și relaxări musculare la nivelul mâinilor și al degetelor. Așadar scrisul de fapt dezvăluie lucruri profunde despre noi, foarte profunde, foarte, foarte profunde.

Se analizează practic subconștientul, nu ceea ce se vede la suprafața.

La ce ajută această analiză a scrisului de mână? Ajutăm foarte multe domenii, vorbeați înainte despre domeniul recrutării. Într- adevăr, în momentul în care o persoană vine la un interviu de angajare, în majoritatea timpului oamenii deja știu cam ce dorește angajatorul să audă de la ei.

Ce analizăm noi prin scrisul de mână sunt exact acele lucruri care nu se văd în personalitatea persoanei respective, într-un interviu de angajare și anume punctele forte, abilitățile persoanei respective.

De asemenea, se pot vedea pe de altă parte tendințele fraudulente manipulatoare, înșelătoare ale unei persoane. Acestea sunt lucruri care se analizează prin scrisul de mână.

Este să zicem un ceva complementar interviului de angajare. Spre exemplu, căutăm pe cineva care în momentul de față lucrează ca să zicem pe o poziție, care nu este o poziție neapărat de management, sau în care trebuie să conducă o anumită echipă mică sau mare și am dori să-l promovăm. Putem o putem vedea prin analiza scrisului de mână și prin semnătură

dacă persoana respectivă într-adevăr este o persoană care poate manageria o echipă. Putem observa ce fel de persoană este din punct de vedere al abilității poziției respective, de foarte multe ori se întâmplă ca un angajator să angajeze pe cineva pe opoziție și peste câteva luni de zile să observe că de fapt persoana respectivă nu este potrivită.

De ce, pentru că, spre exemplu, persoana respectivă ar fi trebuit să aibe foarte multă atenție la detalii, putere foarte mare de concentrare pe perioadă lungă de timp, și de fapt persoana respectivă abilitate a cea mai mare a persoanei respective este de a vedea imaginea de ansamblu.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro

Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro

Grafologul poate da ceva complementar acestui lucru, care în care poate ajuta grafologia. Este analiza grafologică vocațională a adolescenților de la vârsta de 16 ani în sus, pentru că până atunci scrisul încă se schimbă.

Deci nu poate fi relevant. De la 16 ani în sus practic scrisul își păstrează un anumit model. Dar ce analizăm noi sunt acele modele repetitive. Mărimea scrisului, înclinați a scrisului liniile de bază presiunea cu care care se exercită în foaie.

Toate acestea sunt măsurători foarte clare pe care le facem și atunci o analiză vocațională pentru un adolescent de peste 16 ani ne poate spune practic către ce are tendințe și abilități copilul respectiv sunt foarte mulți mulți părinți, care își doresc ca copilul lor să devină x.

Simona: Ce avem pe tablă?

Oriana Scîntei: Ce avem pe tablă aici este ne spune despre persoana respectivă, da avem aici pe tablă scrisul unei adolescente de 17 ani părinții își doresc foarte mult ca această adolescentă să fie să urmeze o carieră în avocatură. Însă ceva nu se potrivește.

Oriana Scîntei: Dacă vă uitați atent, este un scris extrem de caligrafic, pe de o parte da extrem de frumos estetic vorbind de studiat de studiat. Însă în grafologie un scris frumos nu este relevant, în ce sens în sensul că în grafologie nu se analizează esteticul pentru că esteticul este ceva superficial atunci când scriem caligrafic.

Cum să spun, ne concentrăm foarte mult la a scrie litere într-un anumit fel și atunci asta nu ne vine natural este ceva forțat pe când dacă scriem așa cum ne vine natural este ceea ce majoritatea lumii consideră că este un scris urât.

În grafologie nu există așa ceva un scris urât pentru noi este autenticitate frumoasă pentru că din nou, noi mergem mult mai adânc. Nu ne uităm la ce este să zicem la suprafață da frumos, estetic. Este superficial pentru grafologie un scris caligrafic înseamnă în felul următor.

Oriana Scîntei: La această adolescentă, spre exemplu, un scris caligrafic într-adevăr arată foarte mult adaptabilitate. Însă arată și o nevoie foarte, foarte puternică de a se supune. Înseamnă că această persoană este nevoia de supunere unor reguli foarte stricte, este mai puternică decât propria nevoie propriile nevoi.

La această adolescentă sunt lăsate undeva în urmă în momentul în care am analizat am descoperit foarte foarte multe lucruri și anume aici i s-au impus de la vârstă foarte foarte mică, niște restricții în exprimarea emoțiilor propriilor emoții.

A fost împinsă și este în continuare împinsă foarte puternic să exceleze academic mai cu alte cuvinte să spun mai simplu părinții vor ca acest copil să ia note zece pe linie. Să aducă rezultate foarte foarte bune. O împing foarte mult la treaba asta într-atât încât nevoia personală de a-și exprima propriile emoții este reprimată complet. Această supunere la reguli foarte, foarte stricte se vede în foarte multe lucruri.

Unu la mână se vede în scrisul acesta perpendicular la 90 de grade în momentul în care noi măsurăm este scris absolut perpendicular nu sunt 89, 88 de grade este fix la 90 de grade imaginați-vă o persoană care stă extrem de drept, dar rigid de drept aliat și merge extrem de drept dacă sunt spații foarte mari între cuvinte.

Citeste si: Veste bună pentru gospodine și pensionare! Statul oferă bani pentru repartitoare. Cine va putea beneficia de un voucher de 750 de lei- kfetele.ro

Citeste si: VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"- radioimpuls.ro

Citeste si: Imagini fără precedent cu suprafața Soarelui, la cea mai înaltă rezoluție de până acum: „Arată în detaliu frumusețea câmpului magnetic”- antena3.ro

Simona: Ce ar arăta aceste spații foarte mari între cuvinte?

Oriana Scîntei: Înseamnă nevoie foarte mare de spațiu personal de libertate, eventual nevoie de spațiu personal, înseamnă unu la mână libertate doi la mână înseamnă timp de reflectare pentr persoana respectivă.

La ea vedem toate lucrurile astea și de altfel vedem în felul în care această literă litera w felul în care este făcută litera w are legătură cu să zicem o figură maternă foarte dominantă și foarte importantă din viața respectivului, respectivei persoane soane. Aici ne arată o influență foarte puternică a mamei, dar spre negativ. Asta înseamnă că și litera următoare exact asta înseamnă că mama este cea care împinge foarte foarte mult copilul și cum să spun pune foarte multă presiune. Din această cauză că această adolescentă de fapt a învățat să își reprime expresivitatea din punct de vedere emoțional, își face foarte greu prieteni, deși este foarte punctuală și foarte disciplinată

Vedem și după liniile de bază și câte câte lucruri poate să spună acest scris, despre o persoană.

Simona: Dar se spune că persoanele care scriu urât și greu de înțeles sunt persoanele, adică scrisul respectiv este un scris de medic, este adevărat sau e mit?

Oriana Scîntei: Mit și o să vă explic de ce. Scrisul de medic este de fapt un scris foarte grăbit. În general, medicii nu prea au timp și este din câte se știe deja este partea pe care să zicem noua doră cel mai mult în meseria lor, este să stea să scrie rețete și să scrie așa că scrisul lor este pur și simplu înscris grăbit.

Cum am spus mai devreme, în grafologie nu există așa ceva, scris urât este pur și simplu autentic pentru că cum am spus da scrisul vine din niște impulsuri subconștiente aceste impulsuri subconștiente și aceste contracții musculare au legătură cu mentalul nu au legătură cu cu nimic altceva da deci scrisul urât.

Simona: Cât vă ia să faceți o analiză amănunțită, o analiză grafologică serioasă?

O analiză a scrisului în sine undeva la nouă, zece ore, ajunge undeva la zece pagini. Poate să ajungă la zece pagini de raport Oriana Scîntei: grafologic pentru o analiză completă avem nevoie și de semnătura persoanei respective, pentru că semnătura de fapt ne arată imaginea publică ceea ce vrem să proiectăm în afară.

Nu ceea ce este în neapărat subconștientul nostru și cum suntem noi de fapt o analiză a semnăturii,undeva la două-trei pagini să zicem undeva la patru-cinci ore.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro: