„Românii au parte de scumpiri la tot pasul, iar în top sunt produse de tot felul. De la detergenți până la sucuri, oamenii au fost nevoiți să scoată din buzunare și mai mulți bani față de anul trecut. Diana Buzea are detalii”, a transmis Christian Sabbagh, prezentatorul Știrilor Kanal D.

Topul scumpirilor

„Scumpirile accelerate se resimt la toate categoriile de produse, nu doar la cele alimentare, unde observăm alte prețuri la raft de câte ori mergem la cumpărături.

Detergenții, de pildă, costă mai mult cu 23% față de anul trecut. În topul scumpirilor se află și articolele de zi cu zi pentru igienă și înfrumusețare. De exemplu, dacă ați fost recent la cumpărături, observați că un fixativ de păr costă acum, în medie, cam cu 3 lei mai mult. Medicamentele costă mai mult în farmacii, iar prețul încălțărilor a crescut cu aproximativ 11%, la fel și pentru haine. O pereche de pantofi costă de la 200 de lei la 222, iar o bluză spre exemplu, cu 10 lei mai mult. Iar marea uimire a oamenilor a fost în privința sucurilor. TVA-ul pentru băuturile care conțin zahăr a crescut, astfel că o sticlă de 2 litri de suc ajunge și la 14 lei”, a transmis Diana Buzea, reporterul Știrilor Kanal D.

Citește și: VIDEO. Guvernul, noi măsuri pentru stoparea scumpirilor. "Dacă nu am fi intervenit, prețurile creșteau cu 20%", spune premierul Marcel Ciolacu

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si