Valul scumpirilor trece și prin România și ne lasă cu buzunarele mai goale. Încă din primele zile ale anului, oamenii au avut parte de un șoc la raft și pe tarabe. Legumele și fructele sunt mai scumpe, în timp ce prețul sucurilor din supermarketuri a stârnit controverse, a transmis Silvia Ioniță.

Scumpirile se țin lanț

Oamenii au sperat că după sărbători prețurile vor reveni la normal.

În zadar, însă, căci anul nou a venit cu alte scumpiri. Aceasta doamnă spune că e nevoită să cumpere cantități mai mici, pentru a se încadra în bugetul și așa redus după perioada Crăciunului și a revelionului.

Și la alte produse prețurile au crescut semnificativ. În piețe, kilogramul de roșii costă între 15 și 20 de lei, cel de cartofi ajunge și la 5 lei, 8 lei costă un kilogram de ceapă, iar ardeii nu sunt de găsit sub 15 lei kilogramul.

Nici carnea sau brânzeturile nu s-au ieftinit după sărbători. Din contră, prețurile au urcat la 38 de lei pentru ceafa de porc, 45 de lei costă un kg de telemea de oaie, iar un kilogram de telemea de vacă ajunge la prețul de 26 de lei.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet- wowbiz.ro

Dacă altădată oamenii veneau cu plasele pline de la cumpărături, acum fiecare se limitează la cât își permite.

Și în supermarketuri, aceeași poveste. Pe rețelele de socializare, prețul sucurilor a făcut vâlvă.

Scumpirea sucurilor are la bază decizia guvernului de a majora TVA-ul pentru băuturile cu un conținut ridicat de zahăr până la 19%.

Citește și: Ce preț au azi benzina și motorina, după majorarea accizelor la carburanți


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si