De fapt, soiul e bulgaresc, crescut in pamant romanesc, la Vidra.

Solariile sunt pline ochi, dar din pricina vremii rosiile timpurii s-au copt abia acum, mai tarziu ca in anii trecuti. Gheorghe Ticu spera totusi la o recolta buna. S-a apucat deja de cules, dar ca sa acopere cheltuielile prefera sa lucreze in familie si sa nu le vanda samsarilor.

Citeste si: VIDEO Inflatia ne goleste portofelul

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet- wowbiz.ro

Dupa ce singur le baga in lazi, tot el transporta rosiile in Piata Obor din Bucuresti. Aici o intalnim pe sotie, la taraba, care vinde rosiile cu 10-12 lei kilogramul

In piete, oamenii se lovesc de un alt necaz. Cu atatea importuri, cumparatorii nu prea au incredere ca marfa e romaneasca.

Citeste si: VIDEO| Rosiile, mai scumpe decat carnea de porc

Ne intoarcem la Vidra, in sera altui legumicultor, care ne spune ca cei care vand rosiile la depozitele en-gros ies in paguba.

Daca de la poarta lor pleaca cu 10-15 lei kilogramul, in piete sau in magazine ajung sa coste chiar si 25 de lei kilogramul.

Agricultorii spun ca in cel mult 3 saptamani un kilogram de rosii va ajunge sa coste 7 sau 8 lei pe tarabele din piete, in timp ce la en-gros se va vinde chiar si cu 3 lei kilogramul. 23:49

Legumicultorii se tem doar sa nu ramane cu rosiile nevandute, la fel ca in anii trecuti, cand au fost nevoiti sa le arunce la marginea campului, altfel putrezeau in sere.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si