„Se roagă să plouă ca să aibă apă. Este situația în care se află localnicii dintr-o comună din Dolj, după ce o datorie de aproape 300 de mii de lei i-a lăsat fără apă la robinet. Pentru că fântânile sunt în paragină, oamenii cară apă cu bidoanele de la câțiva kilometri distanță. Alții se folosesc de picăturile de ploaie, pentru treburile gospodărești”, a transmis Christian Sabbagh.

Se roagă să plouă ca să aibă apă

„Am două ligheane și așteptăm să vină apă de la Dumnezeu, de sus. Să vină de la ploaie! Să ne lase apa, că dacă nu e apa, murim! Suntem bătrâni...”, a povestit o femeie.
Cu lacrimi în ochi, această pensionară în vârstă de 70 de ani povestește cum, de mai bine de două luni, a ajuns la mila vremii. Pentru că astăzi a plouat, femeia a așezat ligheanele sub streașină, ca să facă rost de apă pentru treburile casnice. Cât privește apa de băut...

Citește și: VIDEO- Explozie urmată de incendiu într-un bloc din Iași! Pompierii intervin de urgență

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

„În sticle, plătesc și îmi aduce cu sticlele apă. 10 lei pe sticlă”, a mărturisit femeia.

De altfel, în comuna Vârvoru de Jos, oamenii au ajuns la capătul răbdării. Din cauza unei datorii mai vechi, localnicii înghit acum în sec.
O dată la două zile, Gina și Nicu își încarcă duba cu bidoane și se aprovizionează cu apă de la cișmeaua aflată la câțiva kilometri distanță. 


Pentru că majoritatea fântânilor din comună sunt în paragină, unii și-au construit puțuri în curte. 
Peste 500 de localnici din două sate sunt în aceeași situație. În urmă cu două luni, stațiile de pompare au fost debranșate de la rețeaua electrică, după ce societatea de utilități publice a strâns datorii de circa 300 de mii de lei. Primaru a vrut să-și dea demisia, dar s-a răzgândit după câteva zile, iar acum a cerut sprijin de la Consiliul Județean. 
Totuși, apa de robinet din comună nu poate fi folosită decât pentru treburi gospodărești, spun localnicii, pentru că este murdară.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si