De la 1 iulie, iubitorii de cumpărături online ar putea plăti mai mult pentru livrarea coletelor. Mai multe firme de curierat au anunțat creșteri ale tarifelor din cauza majorării nivelului accizei la combustibil și a creșterii costurilor salariale. Tarifele pentru livrări vor continua să crească, ceea ce va afecta semnificativ cumpărăturile online.

Un exemplu dat este al unui produs de 50 de lei, pentru care cumpărătorul ar putea să plătească încă 30 de lei pentru transport.

Reprezentanții firmelor de curierat estimează o creștere a tarifelor de aproximativ 10%, atât din cauza creșterii prețului combustibilului, cât și a salariului minim. Dacă în prezent livrarea unui colet costă 15 lei la un locker, aceasta ar putea ajunge la 17 lei, iar o livrare la domiciliu, care costă în jur de 25 de lei, va costa în jur de 28 de lei.

Accizele la combustibili au fost deja majorate o dată la 1 ianuarie, forțând firmele de curierat să modifice prețurile. A doua majorare din 1 iulie va aduce o nouă creștere a tarifelor, resimțită direct de clienți. Pentru transportul mărfurilor nu există alternative la utilizarea camioanelor care funcționează pe motorină, ceea ce duce la o presiune continuă asupra prețurilor din cauza acestor taxe.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Numărul coletelor a crescut semnificativ, mai ales în familiile cu copii. Comenzile mici devin neatractive din cauza costurilor mari de transport. De exemplu, pentru o comandă de 50 de lei, să plătească încă 20 de lei transport pare mult pentru clienți. Statisticile arată că românii au cheltuit anul trecut 7 miliarde de euro pe cumpărături online, cu o creștere de 10% față de 2022.

Citește și: VIDEO Au fost momente dificile pentru părinții victimelor de la 2 Mai. Aceștia au retrăit tragedia care le-a ucis copiii, iar mamei lui Sebi i s-a făcut rău în sala de judecată. Vlad Pascu nu a schițat nimic


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si