Joi seara au circulat pe rețelele sociale fotografii și videoclipuri cu tineri palestinieni care ar face parte din Hamas și care s-au predat, fiind arestați de Forțele Armate Israeliene (IDF), scrie Jerusalem Post.

Citește și: "Risc uriaș" de atentate teroriste în Europa, în perioada Sărbătorilor de iarnă. Avertisment serios de la Bruxelles

Un videoclip care prezintă zeci de persoane dezbrăcate în timp ce stau în rânduri pe stradă a ajuns viral pe platforme precum X, fosta Twitter, și Instagram.

hamas prizonieri

Imagini cu extremiștii Hamas, luați prizonieri de soldații IDF

[Sursa foto: Twitter]

Nu este clar unde în Gaza au fost surprinse aceste imagini, dar soldații IDF înarmați sunt fotografiați lângă deținuți care așteaptă, cu capul în jos, pe trotuarul presărat cu moloz și în fața unor clădiri avariate.

Fostul director al Misiunii Israelului la Națiunile Unite și cofondatorul Boundless Israel, Aviva Klompas, a descris scenele ca fiind o „predare în masă a teroriştilor Hamas”.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Alte imagini cu presupuși militanți Hamas au circulat pe internet în cursul zilei de joi în alte locuri din Fâșia Gaza.

hamas

Extremiști Hamas, dezbrăcați de soldații Israelului

Yahya Sinwar, șeful Hamas, încercuit în Gaza

Oficialii din Israel spun că forțele armate israeliene se află în inima orașului principal din sudul Fâșiei Gaza, Khan Younis, și înconjoară casa liderului Hamas, Yahya Sinwar.

Potrivit IDF, cel mai căutat om din cadrul Hamas s-ar ascunde în tunelele subterane. Un oficial american a declarat pentru NBC News că Israelul ia în calcul inundarea rețelei de tuneluri a grupării militante cu apă de mare pentru a-i forța pe extremiști să iasă la suprafață.

Yahya Sinwar, șeful grupării militante palestiniene din Gaza, a fost catalogat de Tel Aviv drept unul dintre cei mai căutați oameni de-a lungul ultimilor luni.

Considerat a fi creierul din spatele atacurilor din 7 octombrie, Sinwar s-a născut în 1962 în Khan Younis din sudul Gazei.

După ce s-a alăturat mișcării Hamas în anii 80, Sinwar a urcat succesiv în ierarhia grupării pentru a deveni liderul palestinienilor din Fâșia Gaza.

Condamnat în 1989 pentru uciderea unor israelieni și a colaboratorilor palestinieni, Sinwar a stat în spatele gratiilor timp de 22 de ani, până la eliberarea sa în 2011, într-un schimb de prizonieri Israel-Hamas.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si