Close sidebar
Close sidebar

VIDEO. Șeful Hamas, cel mai căutat om de pe planetă, încercuit de soldații israelieni. Imagini cu zeci de "teroriști" prinși în Gaza

Armata israeliană a dus lupte crâncene în ultimele zile cu militanții Hamas în orașul Khan Younis și ar fi încercuit casa liderului Hamas, Yahya Sinwar, despre care se crede că se ascunde în subteran. Mai mulți luptători Hamas s-ar fi predat în masă în ultimele ore.

Sorin Negru,

Yahya Sinwar, șeful Hamas, încercuit în Gaza

[Sursa foto: Twitter]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Joi seara au circulat pe rețelele sociale fotografii și videoclipuri cu tineri palestinieni care ar face parte din Hamas și care s-au predat, fiind arestați de Forțele Armate Israeliene (IDF), scrie Jerusalem Post.

Citește și: "Risc uriaș" de atentate teroriste în Europa, în perioada Sărbătorilor de iarnă. Avertisment serios de la Bruxelles

Un videoclip care prezintă zeci de persoane dezbrăcate în timp ce stau în rânduri pe stradă a ajuns viral pe platforme precum X, fosta Twitter, și Instagram.

Imagini cu extremiștii Hamas, luați prizonieri de soldații IDF

[Sursa foto: Twitter]

Yahya Sinwar, șeful Hamas, încercuit în Gaza

Oficialii din Israel spun că forțele armate israeliene se află în inima orașului principal din sudul Fâșiei Gaza, Khan Younis, și înconjoară casa liderului Hamas, Yahya Sinwar.

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Potrivit IDF, cel mai căutat om din cadrul Hamas s-ar ascunde în tunelele subterane. Un oficial american a declarat pentru NBC News că Israelul ia în calcul inundarea rețelei de tuneluri a grupării militante cu apă de mare pentru a-i forța pe extremiști să iasă la suprafață.

Yahya Sinwar, șeful grupării militante palestiniene din Gaza, a fost catalogat de Tel Aviv drept unul dintre cei mai căutați oameni de-a lungul ultimilor luni.

Considerat a fi creierul din spatele atacurilor din 7 octombrie, Sinwar s-a născut în 1962 în Khan Younis din sudul Gazei.

După ce s-a alăturat mișcării Hamas în anii 80, Sinwar a urcat succesiv în ierarhia grupării pentru a deveni liderul palestinienilor din Fâșia Gaza.

Condamnat în 1989 pentru uciderea unor israelieni și a colaboratorilor palestinieni, Sinwar a stat în spatele gratiilor timp de 22 de ani, până la eliberarea sa în 2011, într-un schimb de prizonieri Israel-Hamas.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI