Suntem în dreptul unei treceri de pietoni semaforizate, traversată de oameni după legea junglei, de parcă ar fi în pustietate. Prea grăbiți să aștepte culoarea verde, cei mai mulți se aruncă în brațele pericolului cu bună știință.

Părinți cu copii de mână, vârstnici care nu mai pot alerga ca în tinerețe în caz de ceva rău sau, pur și simplu, oameni nepăsători se supun unui risc fără nicio justificare.

Citește și: VIDEO- Terorizați de șobolani. În București, șobolanii umblă pe străzi: "Sunt peste tot și pe față și pe spate șobolani, de atâta mizerie, nu se ocupă nimeni de ei"

"- De ce ați trecut pe roșu?

- Altă treabă n-aveți decât să-mi luați mie interviu"

"De plictiseală"

"Din obișnuință"

"Nici nu m-am uitit, de aia, m-am luat așa, dus de val"

"Trec pe roșu pentru că nu vin mașini, nu e ok, dar asta e dacă ține foarte mult"

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Dar ce nu știu mulți, este că semaforul are un buton pe care nimeni nu apasă. Tocmai din acest motiv se schimbă culorile atât de greoi.

"- Aștept să se schimbe culoarea.

- Ca să se schimbe trebuie să apăsați pe buton

- Mă duc să apăs, da, ia, fiți atentă, e bine aici?

- Da, s-a aprins ceva?

- S-a aprins tot roșu, mai apăs o dată"

"- De ce să așteptăm?

- Da, așteptăm"

Ne mutăm câțiva zeci de metri mai încolo. Scenele îngrijorătoare se repetă și aici. Oamenii trec strada printre mașini. Unii au găsit și soluția să scurteze drumul, să nu facă prea mult efort. Au tăiat gardul care separă linia de tramvai.

"Uite, ce, sunt sigur fraier?"

"- M-am uitat în stânga și în dreapta și am luat măsuri de precauție.

- De ce pe la trecere?

- De ce? E distanță"

"Frecvent este vandalizat, se scot bucățele și dispar din gard permanent, am acționat în zona respectivă pentru că gardul este vandalizat, tocmai, pentru a ușura trecerea prin zona aceea și nu au ocolit pe la trecerea de pietoni care nu se află chiar foarte departe"

Cei mai ghinioniști dintre ei se aleg cu amenzi. Doar în Sectorul 2 au fost sancționate douăzeci de persoane, care au fost prinse traversând strada prin locuri nepermise, de mai multe ori, nu o dată. Amenzile pot ajunge la trei mii de lei.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si