Elicopterul SMURD a făcut, astăzi, un zbor fără pacient între Suceava și Iași. Pilotul a transportat o fiolă de ser pentru un bărbat din Iași care a fost mușcat de un șarpe. Tânărul de 23 de ani era la muncă atunci când s-a petrecut incidentul și servea la un bar mobil, într-o zonă cu multă verdeață. Se înserase și nu a apucat să vadă ce fel de reptilă l-a mușcat, așa că a cerut imediat ajutorul medicilor, a

transmis Cristian Sabbagh.

Ser salvator adus cu elicopterul din alt județ

În timp ce tânărul de 23 de ani era internat la spitalul din Iași, elicopterul SMURD transporta serul antiviperin pe calea aerului tocmai de la Suceava.

Tocmai de teama șerpilor, oamenii spun că au început să evite zonele cu multă verdeață. Tânărul se afla într-un astfel de loc atunci când a fost mușcat.

Specialiștii spun că ar trebui să ne obișnuim să întâlnim reptile chiar și în zonele urbane. În plus, din cauza temperaturilor crescute, acestea devin mai active noaptea. Chiar și așa, serul antiviperin e o raritate în multe județe.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Deși biologii spun că multe specii de șerpi nu sunt veninoase, e recomandat să apelăm la ajutorul medicilor care pot stabili cu exactitate tratamentul de care avem nevoie. De asemenea, spun specialiștii, informația că cei mușcați ajung să dezvolte imunitate este doar un mit.

Citește și: VIDEO Prezidențialele scindează coaliția. Ce se întâmplă în Parlamentul României


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si