"Suntem în plin sezon gripal cu 10 decese confirmate într-o singură săptămână. În plus, numărul cazurilor de infecții respiratorii este în creștere cu 35%. Iar vârful îmbolnăvirilor încă nu a venit", a transmis Cristian Sabbagh.

Sezon agresiv de gripă

Disperare si număr record de oameni care vin să ceară ajutorul medicilor la camerele de gardă. Aceasta este situația alarmantă din aproape toate spitalele din țară.

Cu greu fac față doctorii numărului tot mai mare de bolnavi cu viroze respiratorii de tot felul, de la gripă, la pneumonii și covid. Cele mai multe cazuri sunt la copii.

Pe Bianca am întâlnit-o pe holul spitalului Marie Curie din București. Cele doua fetițe ale ei trebuie consultate de specialist.

"Mă doare aici la ceafa și în spate", a spus una dintre fetițe.

"Este rău, are temperatură, nu e ceva normal. Așteptăm!", a spus mama fetițelor.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet- wowbiz.ro

Și la camera de gardă a spitalului de boli infecțioase Matei Balș este forfotă zilnic.



Sunt pacienți care vin cu simptome destul de zgomotoase cu obișnuitele dureri de cap, de mușchi, cu febra destul de înaltă, dar sunt si pacienți care vin cu complicații, cu insuficiență respiratorie, cu pneumonii bacteriene suprainfectate cumva datorită infecției inițiale cu gripă, a declarat dr. Murărescu Vlad, medic specialist boli infecțioase.

"În prima săptămână din an au fost raportate peste 70 de mii de cazuri de infecții respiratorii.

De asemenea, în aceeași perioadă, peste 4000 de persoane s-au îmbolnăvit de gripă, în creștere cu aproape 1000 de cazuri față de săptămâna precedentă", a transmis Andra Ionescu, reporter Știrile Kanal D.

Între acestea au apărut și temutele coinfecții, flurona, combinația de virus gripal și SARS-COV-2, dar și 3 cazuri de infecții cu 3 tipuri de virusuri respiratorii.

Iar din cele 16 decese confirmate până acum cu virus gripal, 10 s-au petrecut doar într-o săptămână. Presiunea numărului mare de îmbolnaviri este resimțită acut de sistemul sanitar care se confruntă și cu o criză acută de personal. Un exemplu este spitalul Colentina, de exemplu.

Guvernul a deblocat abia ieri 7.603 de posturi pentru sănătate.

Citește și: VIDEO- Comoara din bagaj: 45 de flori de mină. Românca se îndrepta spre Marea Britanie


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si