Nici nu a început bine iarna, că infecțiile sunt deja în floare. Virozele respiratorii, cu simptome care nu dispar săptămâni întregi, umplu cabinetele medicilor de familie și camerele de gardă. Chiar dacă cei mai expuși sunt copii, nici adulții nu sunt ocoliți. Cu greu se face diferența între viroză, gripă și covid, însă cert este că numărul pacienților crește zilnic, spun medicii, a transmis Cristian Sabbagh.

Camerele de gardă și cabinetele medicilor sunt supraaglomerate de pacienții cu infecții respiratorii puternice, simptome care însă persistă chiar și câteva săptămâni.

Cei mici sunt și cei mai vulnerabili în fața infecţiilor, așa că nu e de mirare că sălile de așteptare sunt pline de părinți cu copii.

Spitale pline de oameni 

Este o perioadă foarte aglomerată din punct de vedere al virozelor și nu am mai reușit să tratăm acasă. Respiră foarte greu copilul și ne-am alertat un pic, a mărturisit un părinte.

În ultimele 24 de ore, la Spitalul Marie Curie din Capitală s-au prezentat aproape 200 de copii. Cei mai mulți cu infecții virale respiratorii. Alarmați de cazurile tot mai multe, părinții evită să-i mai ducă pe cei mici în locurile aglomerate, inclusiv la grădiniță.

Nici la Policlinica Titan nu mai aveai unde să arunci un ac de valul de pacienți ce așteptau în fața cabinetelor medicale.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Fluctuațiile de temperatură par a fi cauza principală a acestui val de infecții respiratorii.

Iar medicii cred că în perioada următoare ar putea fi și mai rău.

Citește și: VIDEO. Spital din Gaza, distrus de rachete. Cel puțin 500 de morți. Israelul neagă atacul și dă vina pe Jihadul islamic palestinian

Atât Covidul, cât și celelalte entități respiratorii și care sunt la peste 200 agenți micro-biologici în această perioadă cum e și cea de primăvară, se exacerbează. Dacă ne simțim rău în cursul unor răceli care sunt sezoniere trebuie să mergem la spital să ne asiguram că suntem bine și să facem niște analize, a declarat un medic.

Și cazurile de infectare cu virusul Sars-COV-2 au crescut alarmant. Datele oficiale arată că, doar în ultima săptămână, au fost întregistrate peste 7700 de cazuri noi de COVID.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si