Medicii recomandă oamenilor să facă analize în cazul simpomelor de răceală. Spitalele din România sunt pline de copii, dar și de adulți.
Nici nu a început bine iarna, că infecțiile sunt deja în floare. Virozele respiratorii, cu simptome care nu dispar săptămâni întregi, umplu cabinetele medicilor de familie și camerele de gardă. Chiar dacă cei mai expuși sunt copii, nici adulții nu sunt ocoliți. Cu greu se face diferența între viroză, gripă și covid, însă cert este că numărul pacienților crește zilnic, spun medicii, a transmis Cristian Sabbagh.
Camerele de gardă și cabinetele medicilor sunt supraaglomerate de pacienții cu infecții respiratorii puternice, simptome care însă persistă chiar și câteva săptămâni.
Spitale pline de oameni
Este o perioadă foarte aglomerată din punct de vedere al virozelor și nu am mai reușit să tratăm acasă. Respiră foarte greu copilul și ne-am alertat un pic, a mărturisit un părinte.
În ultimele 24 de ore, la Spitalul Marie Curie din Capitală s-au prezentat aproape 200 de copii. Cei mai mulți cu infecții virale respiratorii. Alarmați de cazurile tot mai multe, părinții evită să-i mai ducă pe cei mici în locurile aglomerate, inclusiv la grădiniță.
Nici la Policlinica Titan nu mai aveai unde să arunci un ac de valul de pacienți ce așteptau în fața cabinetelor medicale.
Fluctuațiile de temperatură par a fi cauza principală a acestui val de infecții respiratorii. Iar medicii cred că în perioada următoare ar putea fi și mai rău.
Atât Covidul, cât și celelalte entități respiratorii și care sunt la peste 200 agenți micro-biologici în această perioadă cum e și cea de primăvară, se exacerbează. Dacă ne simțim rău în cursul unor răceli care sunt sezoniere trebuie să mergem la spital să ne asiguram că suntem bine și să facem niște analize, a declarat un medic.
Și cazurile de infectare cu virusul Sars-COV-2 au crescut alarmant. Datele oficiale arată că, doar în ultima săptămână, au fost întregistrate peste 7700 de cazuri noi de COVID.
Numele meu este Tatiana Gavrila, în prezent sunt reporter Știrile Kanal D, iar de 2 ani îmi petrec timpul, pe teren. Sunt o fire curioasă și plină de viață, iar cel mai mult îmi place să interacționez cu oamenii, să le aflu opiniile și poveștile. Mi-am dorit să fiu reporter încă din liceu, iar visul meu s-a materializat după ce am absolvit Facultatea de Jurnalism și Știintele Comunicării.
Am făcut practică în mai multe trusturi de presă, am terminat și o școala de televiziune, cu specializare prezentator-reporter, între timp am absolvit si programul de masterat în Jurnalism Tematic, iar într-un final mi-am găsit locul în sânul familiei Kanal D.