"Vrem să intrăm! Lăsați lumea liberă! Vrem să intrăm!
Nu are nimeni dreptul sa ne interzica dreptul la credinta, in primul rand", au strigat oamenii.
A fost o noapte de disperare la Cuvioasa Parascheva de la Iasi. Unii dintre cei care au venit de la mare distanta sa se roage s-au trezit ca nu mai au voie sa ajunga la racla cu sfintele moaste.


"Pur și simplu nu le-a cerut buletinul. Toți din afara iașului. De ce discriminarea asta? Deodată nu ne mai lasă", spun oamenii.

Sf Parascheva 2020- proteste la moaște și jandarmi

Pelerinii nu intelegeau cum este posibil ca pentru unii gardurile de protectie sa fie deschise, iar pentru altii nu.
"Nu este normal să venim de la atâția kilometri și să nu fim lăsați să intrăm, să le fie rușine!", au strigat credincioșii.
Protestele celor care nu au fost lăsați de jandarmi să intre la rândul pelerinilor s-au prelungit până târziu în noapte. Oameniii au fost motivati de reusita de ieri a grupului de persoane care a forțat intrarea în curtea Mitropoliei.
Mâhnirea a fost la fel de mare și pentru credincioșii din Iași, care au avut voie să treacă pe la raclă.
"Cuvioasa, mulțumim lui Dumnezeu că a ajutat și se mai poate intra.

Dar cum se intra până ieri, să ferească Dumnezeu!", au spus oamenii.

Pelerinii au organizat proteste la moaștele Sfintei Parascheva

Spre deosebire de anii cand pe baldachinul din curte, împodobit cu flori, moastele Cuvioasei Parascheva stateau zile intregi, de aceasta data, racla a fost lăsată afară pentru închinarea credincioșilor doar pentru 15 ore, în ziua de hram. Un sobor de preoți a condus, aseară, procesiunea de mutare a sFintelor moaste înapoi în catedrala Mitropolitană.


De pe 8 octombrie si pana aseara, aproximativ 26.000 de credinciosi s-au inchinat la Sfanta Parascheva de la Iasi, o cifra care reprezinta doar 10% din numarul pelerinilor veniti anul trecut.
"Sfanta ne-a ajutat sa fim aici in duh si adevar cei car nu au putut veni 03 35_ 04 23 daca exterior nu putem sa le implinim pe toate, launtric stie Dumnezeu ca dorit-am sa implinim aceasta lucrare si ea s-a si implinit asa cat a fost vointa Sfintei, gandul Domnului Cristos si slabele noastre puteri", spune IPS Teofan.
Astăzi este ultima zi de pelerinaj și tot astăzi, la miezul nopții, expiră și restricțiile impuse de Comitetul Național pentru Situații de Urgență. Asta înseamnă că orice credincios care dorește să vină să se închie la moaștele Sfintei Parascheva o poate face, indiferent de adresa pe care o are în buletin.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si