„O mustrare și un avertisment scris sunt pedepsele cu care s-a ales Arhiepiscopul Teodosie pentru răzvrătire și tulburarea păcii în biserica mamă. Sfântul Sinod l-a judecat pentru declarațiile publice făcute în ultima vreme- dar și pentru presiunile pe care le face pentru a ajunge... mitropolit. Teodosie a instaurat trei zile de post și rugăciune printre credincioși ca să răzbească în lupta cu superiorii”, a transmis Christian Sabbagh, prezentatorul Știrilor Kanal D.

Mustrare și avertisment scris pentru ÎPS Teodosie din partea Sfântului Sinod

Până să ajungă Arhiepiscopul Tomisului în fața judecății, în Dealul Mitropoliei s-a înființat latifundiarul Gigi Becali. Înflăcărat ca de obicei, a luat chip de avocat ca să-l apere cu înverșunare pe Teodosie.
„Ce situație? Doar îi arată pisica și gata! „Este episcop și cu asta basta”, a declarat Gigi Becali.
Teodosie e judecat de Sfântul Sinod pentru răzvrătire și indisciplină, acuzat fiind că ar fi tulburat pacea Bisericii prin declarațiile controversate pe care le-a făcut în ultima vreme. Asta-i ca o picătură în ocean, crede Becali.
„Faceți atâta tamtam ca să se smitească lumea”, a mai spus Gigi Becali.
Adevăr a grăit Becali, căci după câteva ore a venit verdictul Sfântului Sinod.

Citește și: VIDEO- ÎPS Teodosie, în fața Sfântului Sinod. Arhiepiscopului Tomisului îi vor fi judecate presupusele acte de răzvrătire și indisciplină

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet- wowbiz.ro

Pedeapsa primită de Teodosie pentru răzvrătire a fost... o „mustrare orală” sau dojană, cum o numesc înalții prelați. Totodată, a fost avertizat în scris că, dacă va recidiva, va fi trimis în judecata Consistoriului Arhieresc Prim, care funcționează ca o instanță.
„În cazul în care Înaltpreasfințitul Părinte Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, va recidiva implicându-se iarăși în acte și acțiuni de încălcare a ordinii statutare a Bisericii și de tulburare a păcii din viața Bisericii și a societății, indiferent de motivele invocate pentru aceasta, să fie trimis în judecata Consistoriului Arhieresc Prim!”, au spus înalții prelați.


Pe Teodosie l-au preocupat mai puțin acuzațiile. Ar fi vrut mai degrabă să se discute ridicarea arhiepiscopiei pe care o păstorește la rang de mitropolie. Iar pentru asta, înainte să ajungă în fața Sinodului, a instaurat trei zile de post și rugăciune printre credincioși.
Culmea, una dintre aceste zile, ziua de ieri, este marcată în calendarul ortodox cu „Harți”, ceea ce înseamnă că e prilej pentru credincioși de a se întări pentru posturile ce vin, adică pot mânca absolut orice.
„Rugăciunea și postul sunt indisolubil legate de credința creștină. Aparțin lui Iisus Hristos. Nu pot fi folosite administrativ, pentru a satisface păcatul trufiei! Porunca lui Teodosie mai înseamnă și alt păcat grav, acela de simonie. Trafic cu lucruri considerate de biserică drept bunuri spirituale, trafic cu obiecte sfinte sau cu funcții ecleziastice. Se pedepsește cu excomunicarea, caterisirea!”, a motivat Cristian Tudor Popescu.
Sunt însă mulți credincioși care-l văd fără de păcat.
„Este pe primul loc. Cel mai bun... Nu a furat cum fură Patriarhul Daniel!”, a spus o persoană.
În ședința Sfântului Sinod de astăzi, Înalt Prea Sfințitului Teodosie i s-ar fi cerut să renunțe la insistențele ca Arhiepiscopia Tomisului să fie ridicată la rang de Mitropolie.
Pe de altă parte, Teodosie a obținut și o victorie cu purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române. Sfântul Sinod anunță că opiniile lui Vasile Bănescu nu pot fi considerate comunicate oficiale, astfel că nu va mai avea permisiunea să vorbească în numele bisericii și, cel mai probabil, va fi înlocuit.

Citeste si: Miracolul prin care Lidia Buble a fost vindecată de psoriazis, după ce tratamentele medicilor nu au dat niciun efect. „Voi nu le vedeți pentru că le acopeream cu haine. Efectiv am fost vindecată.”- kfetele.ro

Citeste si: SAGA FESTIVAL 2024. Motivul invocat de Nicki Minaj, criticat dur și ironizat: "Ne afectează imaginea și prestigiul”- radioimpuls.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si