„Colega mea, Dana Luțu, ni se alătură cu detalii despre această mare sărbătoare. Bună ziua, Dana”, a transmis Simona Pătruleasa, prezentatoarea Știrilor Kanal D.

Azi se sărbătorește Sfântul Vasile cel Mare

Dana Luțu: La mulți ani! Astăzi credincioși îl sărbătoresc pe Sfântul Vasile cel Mare, despre care se spune este că este păzitorul de duhuri rele. Dar despre această zi sfântă, despre sănătate dar și despre tradițiile de Sfântul Vasile, ne vorbește părintele paroh Emil Cărămizaru.

La mulți ani, părinte! De ce îl sărbătorim pe Sfântul Vasile cel Mare în prima zi a anului?

Citește și: VIDEO -La mulți ani, Vasile Muraru! Colegii îndrăgitului actor i-au făcut o farsă

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Poziția corectă a mâinii la măsurarea tensiunii. Ce să nu faci cu 30 de minute înainte- antena3.ro

Citeste si: Un militar ucrainean şi-a anunţat dezertarea pe Facebook. Bărbatul a fost arestat și riscă ani grei de închisoare- wowbiz.ro

Preot Emil Cărămizaru: Mai întâi avem praznic împărătesc Tăierea Împrejur după trup a Domnului și Mântuitorului Iisus Hristos, apoi pe Sfântul Vasile cel Mare, mare dascăl al Bisericii și un mare sfânt al Bisericii, cunoscut și iubit atâtea popoare creștine de pe globul pământesc și Anul Nou. Deci avem o triadă a bucuriei. Și de aceea, azi-noapte ne-am întâlnit cu credincioșii la cumpăna dintre ani, ca stând în genunchi, plecând genunchii noștri să-l rugăm ca să binecuvinteze curgerea anului ce a venit, să aducă pace pe pământ, prin binecuvântarea Sa, ca oamenii să primească lumina harului lui

Dumnezeu. Știm cât de mare este Sfântul Vasile pentru Biserică, ca un sfânt apostol Pavel, cu știință multă, mare teolog, filozof, cunoscător de carte. Este cel care a întemeiat primele spitale, orfelinatele, azilele de bătrâni, în ceea ce s-a numit atunci Vasiliada, într-un cartier al Cezareei, unde era episcop al bisericii. De-a pururi în mijlocul celor suferinzi, a celor bolnavi, a celor necăjiți, a celor care avea nevoie de ajutorul sfântului, binecuvântându-i, împărtășindu-i și dându-le ceea ce aveau nevoie pentru a alina durerile trupești și durerile sufletești, cele sufletești fiind atât de importante și mai importante în perspectiva sfintei noastre biserici.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro: