Close sidebar
Close sidebar

VIDEO | Sfârşit tragic pe munte

Un bărbat şi-a găsit sfârşitul în locul pe care l-a iubit cel mai mult: muntele. Alpinistul, care era şi cadru militar, a murit după ce a căzut aproximativ 400 de metri în gol, în masivul Făgăraş. Întreaga scenă a fost surprinsă de o turistă, care a dat imediat alarma. Din nefericire, salvamontiştii nu au mai putut face nimic pentru a-l ţine în viaţă.

Andreea Stoica,


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Radu era un împătimit al muntelui. De fiecare dată când timpul îi permitea, bărbatul de 40 de ani din Bucureşti pleca în drumeții spre cele mai înalte piscuri din țară. De altfel, aproape toate fotografiile pe care le-a postat pe o reţea socială îl înfăţişează în vârful muntelui.

Ultima sa postare este grăitoare. "Imaginează-ţi o lume fără limite", a scris Radu, mesaj însoţit şi de o fotografie surprinsă de pe Vârful Negoiu, deasupra norilor.

Nu rata nicio ocazie să vorbească despre pasiunea sa şi să o fotografieze. În 17 august a făcut câteva instantanee tot în Munţii Făgăraş, unde şi-a găsit sfârşitul. "Gustând din viaţa de nomad", a comentat el pe reţeaua socială.

Mesaje de condoleanţă

Vestea tragică a dispariţiei lui Radu i-a înmărmurit pe apropiaţi. Aceştia au lăsat mai multe mesaje pe contul său de pe reţeaua socială.

"Zbor lin spre îngeri, suflet minunat! Îţi multumesc pentru clipele frumoase trăite prin postările tale şi prin gândurile inedite şi atât de frumos exprimate!"

Citeste si: Cod galben de PLOI torențiale, descărcări electrice și GRINDINĂ! Care sunt județele afectate?- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

"Liniştea fie cu tine"

Sâmbătă a plecat într-o nouă explorare. Deși avea experiență în alpinism, bărbatul a ales să urce creasta Făgărașului de unul singur. Gestul, însă, l-a costat viaţa. O femeie care a văzut cumplitul accident a dat alarma la 112. 

VIDEO| Sfârşit tragic pe munte

Citeste si: 5 curiozități despre Vârful Moldoveanu, unul dintre cele mai frumoase locuri din România

"Ar fi căzut, după cum spune doamna, ca o piatră. Într-adevăr, când au ajuns colegii mei la el prezenta multiple fracturi, traumatisme", spune Ion Sănduloiu, şeful Salvamont Argeş.

În timp ce se cățăra pe versant, alpinistul s-ar fi dezechilibrat și ar fi căzut în gol aproximativ 400 de metri.

Era echipat corespunzător, dar salvamontiștii spun că escaladările se fac cu cel puțin un partener care se asigură că nu există niciun pericol. Radu s-ar fi bazat pe experiența lui, dar decizia i-a fost fatală. În sprijinul salvamontiștilor a plecat și un elicopter SMURD.   

Citeste si: Veste excelentă pentru femeile din țara noastră! Cine poate ieși mai rapid la pensie- kfetele.ro

Citeste si: Momentul tragic în care o tânără influenceriță de 24 de ani își pierde viața sub privirile îngrozite ale prietenei sale- radioimpuls.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

"În timp ce colegii mei urcau, elicopterul era pe drum, dar din păcate, în timpul manevrelor medicale a intrat în stop cardio respirator și a decedat", mai afirmă şeful Salvamont Argeş.

Citeste si: Moartea șocantă a unui om de afaceri! Bărbatul a murit lovit de o mașină în timp ce se plimba cu bicicleta

Radu Florin Telentin era comandat al Batalionului 2 Ceremonii Onoruri Militare și Intervenție din Capitală. Era divorțat și în ultima vreme prefera să își petreacă timpul de unul singur. Trupul neînsuflețit a fost coborât în zona Piscul Negru, iar de acolo a fost transportat la Medicina Legală.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI