Cu putina indemanare puteti sa pregatiti deserturi festive chiar in in perioada postului. Ingrediente simple sunt transformate intr-un adevarat deliciu.

„Pentru astazi m-am gandit la o reteta usoara- este un tort de cocos si visine”, explică chef Emilian Vârlescu.

Pentru acest tort veti avea nevoie de urmatoarele ingrediente:

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

150 de gr de faina, 200 gr de fulgi de cocos, zahar pudra 200 de gr, un praf de copt, jumatate de lamaie si agentul de crestere pentru ca suntem in post si nu avem oua, folosim apa minerala, iar pentru crema este un gris cu lapte in care laptele a fost inlocuit cu apa.

Prăjituri elegante și gustoase de post, fără lapte și ouă

Pentru crema mai aveti nevoie de visine, margarina si zahar vanilat. Prima data se pregateste blatul pentru tortul de post. Faina, fulgii de cocos, zaharul pudra si praful de copt se pun intr-un bol si se adauga zeama de la o lamaie, 200 de mililitri de apa minerala si 100 de mililitri de ulei.

„Amestecam intr-un mixer planetar. Eu am unul professional. Pentru voi nu este necesar acest lucru. Se poate folosi un mixer de mana, se poate folosi un tel”, explică chef Vârlescu.

Pentru a aroma blatul se foloseste zahar vanilat si coaja rasa de lamaie. Se amesteca toate ingredientele pana se omogenizeaza apoi se aseaza intr-o tava cu hartie de copt.

Timp de 20 de minute cat blatul sta la cuptor se pregateste crema.

Prăjiturile de post pot fi foarte delicioase, dacă știm să le preparăm

Budinca de gris se lasa se se raceasca apoi se bate cu ajutorul unui mixer margarina cu zaharul pudra.

„Margarina o mixam pana se spumeaza. O sa vedem ca isi schimba consistent, devine cremoasa, iar in momentul in care ea s-a aerat putem sa adaugam grisul racit, razatura de lamaie, zeama de lamaie, putin zahar vanilinat”, spune chef-ul.

Blatul racit se taie in doua apoi se unge fiecare parte cu crema si visine. La final se adauga un strat generos de fulgi de cocos si se baga la frigider doua ore.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si