Close sidebar
Close sidebar

VIDEO-Sfinții de Gheață amenință pomii înfloriți. Pomicultorii, din ce în ce mai îngrijorați

Pomicultorii sunt din ce în ce mai îngrijorați de temperaturile ridicate.

Redactia Stirile Kanal D,

Sfinții de Gheață amenință pomii înfloriți [Sursa foto: Captură Știrile KANAL D]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

,,Temperaturile ridicate din ultima vreme îi îngrijorează pe pomicultori. Mulți pomi fructiferi au înflorit mai devreme, ceea ce pune în pericol producția de fructe. Și asta, din cauza faptului că încă există risc de îngheț. Care este situația știe colega mea, Iulia Dumitrașcu'', a transmis Cristina Dorobanțu.

Sfinții de Gheață amenință pomii înfloriți

,,Bună ziua și bun găsit tuturor! Luna februarie a acestui an a fost declarată cea mai călduroasă din istorie, de când se fac măsurătorile, iar acest lucru îi îngrijorează pe pomuicultorii bănățeni.

Citește și: Echinocţiul de primăvară 2024 pică pe 20 martie. Ce nu este bine să faci în această zi? Tradiții și obiceiuri pentru această dată

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Spre exemplu, în zona de vest în ultimele săptămâni s-au înregistrat temperaturi de peste șaisprezece grade Celsius, astfel caișii, piersicii, migdalii, spre exemplu, au înflorit chiar imediat după data de 20 februarie.

Prea devreme spun specialiștii. În ultimii ani, aceștia s au confruntat cu scăderi ale producției de fructe, din cauza vremii capricioase. În unele zone din județ caișilor, dar și piersicilor deja le cad florile.

Pomicultorii stau însă cu îngrijorare până trec sfinții de gheață, adică până în luna aprilie, dacă vor fi temperaturi cu minus, pomii fructiferi vor fi evident în pericol. O veste nu tocmai bună în condițiile în care cele mai multe fructe pe care noi le mâncăm sunt de peste hotare, astfel România se află în top trei țări care importă fructe din Turcia, Grecia sau Spania’’.

Citește-ne pe

Clipul zilei
NOUTĂȚI