,,În Sibiu urmează să apară platanii dreptunghiulari. În premieră națională, copacii de pe o stradă din oraș vor fi toaletați într-o formă inedită, la fel ca în capitalele europene! Arborii cu formă geometrică au devenit un adevărat subiect de dezbatere printre localnici'', a transmis Christian Sabbagh.

Sibiu, orașul copacilor dreptunghiulari

Municipalitatea din Sibiu s-a hotărât să toaleteze copacii de pe strada Oțelarilor, in urma nenumaratelor sesizari primite din partea sibienilor.

O parte dintre locatari s-au plans de faptul că arborii plantați aici s-au dezvoltat foarte mult, crengile sunt prea mari, iar rădăcinile distrug fundațiile caselor.

Primăria a venit cu o soluție, iar tehnica aleasă este una folosită in premieră la noi in țară. La finalul toaletării, copacii vor avea coroana dreptunghiulară!

Ștefan Nica, arborist: Coroana arborelui va începe la 3m, asta e standard, că e standard să poată să treacă pietonii. Va avea o dezvoltare de 5 m longitudinal și 3 în lateral.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

În total 40 de copaci de pe stradă vor căpăta noua formă.

Citește și: VIDEO-Viituri devastatoare după temperaturi extreme, în Brazilia. Zeci de persoane și-au pierdut viața în urma viiturilor de noroi

,,Eu cred că mai trebuie gândit un pic la aspect. Nu suntem cubiști. Uitați-vă la noi cum arătăm, suntem frumoși'', a spus un martor.

Pentru a realiza forma dreptunghiulară, în perioada următoare pe coroana copacilor va fi montat un cadru din bambus, cu rol de șablon.

Potrivit reprezentanților municipalității, acesta va ghida formarea coroanei în anii următori. Forma copacilor a creat adevarată dezbatere pe stradă.

Potrivit oficialilor, copacii vor ajunge la forma dorită în următorii 2-3 ani, iar lucrările de toaletare valoarează aproape 30.000 de lei.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro: