Sibiul, unul dintre cele mai vizitate orașe din țară, câștigă tot mai mult teren în preferințele turiștilor amatori de city break. Burgul din inima Transilvaniei cucerește cu aerul sau medieval, iar străinii cred că este o destinație perfectă pentru cei care vor să se bucure de un sejur, fără să facă o gaură prea mare in buget, a transmis Cristina Dorobanțu.

Sibiul, destinația preferată pentru city break

Vacanțele scurte în Sibiu câștigă teren atât în rândurile turiștilor români, cât și printre cei care străbat mii de kilometri pentru a descoperi burgul medieval. Străzile inguste și pietruite din centrul istoric al orasului sunt explorate zilnic de curioși dornici să afle legendele locului. Catedralele, pietele, Podul Minciunilor, turnurile cetății, ferestrele din acoperișuri și casele colorate sunt surprinse zilnic în mii de fotografii.

Cred că este frumos! Este preferatul meu, un oraș superb. Mi-au plăcut Clujul și Alba Iulia, dar aici este mai frumos. Imi place aerul medieval, arhitectura și combinația dintre stilul german și cel românesc. Cât veți sta aici? Voi sta aici două zile și jumatate. Imi place! Mâncarea e bună, prețurile sunt minunate

Oamenii sunt drăguți, mâncarea este foarte bună. Sunt din Spania și sunt obișnuit cu mâncarea bună, cred că mâncarea românească este foarte, foarte bună, a

spus un turist.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Potrivit specialiștilor, numărul turiștilor care aleg să exploreze Sibiul și să se bucure de o minivacanță este in creștere.

Aș putea să mă intorc. Este frumos! Și eventual aș putea să stau aici câteva zile în plus și să vizitez și câteva muzee, a spus alt turist.

Adela Dadu, ghid de turism- Turiștii care vin individual, turiștii care vor să se bucure de mai multe experiențe în destinație stau două-trei nopți chiar.

Citește și: Insula italiană invadată de capre le oferă gratis, pe internet. Cum poți să "adopți" un exemplar

Hotelierii din centrul Sibiului spun că numărul oaspeților străini a crescut în ultima perioadă. În plus, tot mai muții vizitatori vin de pe alte continente.

Citeste si: Monica Tatoiu a povestit un moment care a marcat-o din copilărie: „Ce bătaie am luat! Nu am depășit niciodată viteza, trec doar pe trecerea de pietoni.”- kfetele.ro

Citeste si: Detaliul surprinzător observat la Edi Iordănescu după participarea la EURO 2024- radioimpuls.ro

Monica Marcoci, manager Hotel-Deja putem să zicem că trecem în high season și turiștii cam două-trei zile stau la noi și au început să vină turiștii străini mult mai mult decât până în aprilie. Avem foarte mulți americani, bineînțeles nemți și alți europeni comparativ cu anul trecut până la acest moment undeva cu anul trecut undeva cu 20 spre 30% sunt.

Sibiul a fost in 2007 Capitala Culturală Europeană și este singurul oraș din Romania care a primit trei stele Michelin.

Orașul este considerat o destinație perfectă pentru cunoscătorii de istorie și pasionatii de activități in aer liber.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si