Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Considerat unul dintre cele mai frumoase targuri de Craciun din lume, evenimentul organizat in Piata Mare a Sibiului atragea turisti din toate tarile. Piata de sarbatori de aici a devenit in ultimii ani o emblema a orasului si a prelungit sezonul turistic. Anul acesta deschiderea era programata pentru data de 13 noiembrie, insa din cauza pandemiei de coronavirus, targul a fost suspendat.
„Credem ca este forte important pentru noi toti sa avem grija si sa minimizam orice risc suplimentar privind situatia cu noul coronvirus. Credem ca cesta este el mai responsabil lucru pe care-l putem face”, spun organizatorii.

Centrul Sibiului, mai pustiu în acest an, de Crăciun

Daca Targul de Craciun de la Sibiu nu se mai organizeaza anul acesta, centrul orasului a inceput totusi sa imbrace haine de sarbatori la fel ca si pana acum.
„Piata Mare din centrul Sibiului s-a dat startul pregatirilor pentru sarbatorile de iarna.

Aici a fost deja instalat un brad inalt de 24 de metri si decorat cu peste 5000 de globuri colorate”, relatează corespondentul Kanal D la Sibiu, Anca Marin.
Putinii turisti care au ajuns in oras, dar si localnicii se bucura de atmosfera de sarbatoare.
„Fără targ si fara lume si turisti este pustiu si in Sibiu din pacate. Este un pic din atmosfera de sarbatoare. Am facut fotografii sa trimitem la prieteni.
Macar asa cate o mica frantura din sarbatori sa fie.
Atmosfera nu e ca in alte dati. Lipseste targul de Craciun. Eu vin din alt judet, dar imi place Sibiul. Macar bradul aduce a tmosfera din alta data.
Ne-am bucurat. Am si facut cateva fotografii. M-a intrebat adineauri daca se mai tin casutele si alea si am zis nu, mami ca s-a anulat ”, spun oamenii.

Ornamentele au fost instalate, chiar dacă a fost anulat tâgul de Crăciun din Sibiu

In piata Mare a fost instalata cupola de lumini, iar in zilele urmatoare va fi decorat tot centrul istoric.
„Am reusit deja sa instalam o mare parte din ornamente si din sirurile luminoase in centrul istoric si acu ne concentram pe principalele bulevarde din cartiere. Am dorit chiar si in acest context dificil ca sibienii sa simta putin din atmosfera Craciunului princeste ornamente”, spun reprezentanții Primăriei din Sibiu.
Celelalte bulevarde ai strazi din oras vor avea ornamente luminoase pana la finalul lunii noiembrie. Anul acesta nu au fost cumparate decoratiuni noi.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si