Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Oricât de șocante ar fi, imaginile surprinse la Sibiu descriu drama în care ne adâncim- de la o zi, la alta: aici, la fiecare două ore, un bolnav de covid moare, chiar și intubat! 11 s-au stins- numai astăzi- ca dovadă sicriele care n-au mai încăput în morgă. Parcă fără apărare în fața unei boli care schimbă lumea, județul cu doar 400 de mii de locuitori duce un doliu greu pe care îl mai poartă în Europa doar Belgia! Medicii noștri evită să dea o explicație pentru morțile-n lanț.
„Au fost zile în care am fost chiar și 11 decedați sau 10, doar de covid. Da. Un număr foarte mare... Da”, spun medicii.

Rata de mortalitate urcă Sibiul în topul negru COVID din Europa

Bolnavii de covid internați aici se sting într-un ritm înspăimântător asemănător celui înregistrat în Italia și Marea Britanie, în primul val al pandemiei. Ca să înțelegem gravitatea situației, statisticienii ne propun un exercițiu de imaginație și spun dacă și-n țară ar fi aceeași rată de deces ca în Sibiu, România ar avea peste 300 de morți, la fiecare 24

de ore. În lipsa unor măsuri ferme, scenariul ar putea deveni realitate, cât de curând.
„Nivelul de decese și de spitalizări este îngrijorător că trendul este încă crescător. Dacă eram pe un platou sau pe scădere, nu era neapărat îngrijorător cu toate că sistemul este destul de copleșit. Când trebuie să cumperi containere adiționale la morgă, deja este târziu. La nivelul la care se moare în Sibiu, noi suntem foarte aproape de Belgia”, spun statisticienii.

Sibiul, spitale aglomerate, mortalitate mare în criza COVID

Speriați de boală, sute de oameni vin la urgențe, zilnic, să se testeze, iar dintre aceștia, aproape un sfert au forme grave și se internează. La Terapie Intensivă, paturile pentru adulți sunt ocupate, în totalitate, și se eliberează numai atunci când unul dintre pacienți moare. Pentru Sorin Boica, al cărui frate a făcut apel pe Facebook să fie ajutat, vestea că s-a găsit a venit în ultimul ceas:
„Mă simt mai bine acum că am dormit, am mâncat cu poftă și am plâns de recunoștință”, spune un bolnav de coronavirus.
În municipiul Sibiu, rata de infectare a depășit 11 cazuri la mia de locuitori, iar cea pe județ, a scăzut la 7. În ultimele 24 de ore, 362 de cazuri noi au fost înregistrate aici dintr-un total de 9 799 depistate în țară, în urma a 31 de mii de teste. Cu toate acestea, autoritățile statutului nu vor să instaureze carantina deși în Baia Mare măsura a fost impusă, astăzi, la o rată de infectare aproape de două ori mai mică.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si