Sicriul cu trupul neînsuflețit al marii actrițe va rămâne la Teatrul Bulandra pe tot parcursul zilei. În jurul orei 18.00 este programară o slujbă religioasă.

Mâine, la 9.30, trupul neînsuflețit va fi depus la capela Bisericii Sfântul Gheorghe Nou. Tamara Buciuceanu va fi apoi înmormântată la Cimitirul Sfanta Vineri, în jurul orei 13.00.

Tamara Buciuceanu-Botez s-a născut pe 10 august 1929, la Tighina, Republica Moldova.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Citeste si: VIDEO| Doamna Isoscel, discretă până în ultima clipă

A fost una dintre cele mai îndrăgite actriţe de teatru, film şi televiziune din România. Publicul şi-o aminteşte în roluri memorabile precum Aneta Duduleanu din "Cuibul de viespi", regia Horea Popescu, Chiriţa din "Chiriţa în provincie", regia Alexandru Dabija, sau Isoscel din "Liceenii", regia Nicolae Corjos.

Actriţa a jucat în peste 25 de filme, personajul său emblematic fiind profesoara Isoscel din seria „Liceenii". A mai apărut în filme precum „Nunta mută” a lui Horaţiu Mălăele, şi „Toată lumea din familia noastră” al lui Radu Jude.

De asemenea, artista a jucat pe scenele marilor teatre ale Capitalei precum: TNB, Bulandra, Giuleşti, Teatrul de Comedie.

Citeste si: Tamara Buciuceanu a murit. Mesajul impresionant al Casei Regale a României

"Mi-am făcut meseria cu cel mai mare drag. Dacă m-aţi aplaudat 65 de ani, înseamnă că aţi înţeles ce am vrut să spun pe scenă. Pentru mine, viaţa a fost cultură, cinste şi demnitate", spunea marea actriţă.

În televiziune, Tamara Buciuceanu-Botez este cunoscută pentru cupletele sale din programele de Revelion.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si