În jurul orei 18.20, cortegiul regal a ajuns la Palatul Holyroodhouse din capitala Scoției, Edinburgh. 

La ora 11.20, ar urma să sosească în Aberdeen, cu plecare în jurul orei  locale 11:40. La 14:00, cortegiul soseşte în Dundee, de unde, la ora locală 16.00, va pleca spre Edinburgh, urmând un traseu pe lângă parlamentul scoţian. 
De acolo, sicriul va fi dus în Palatul Holyroodhouse, unde va rămâne peste noapte.

regina elisabeta a II-a

Cortegiu Regina Elisabeta a II-a.

[Sursa foto: Captură- The Royal Family Channel]

Sicriul va rămâne la Catedrala St Giles pentru 24 de ore

În după-amiaza zilei de luni, 12 septembrie, va avea loc o procesiune în faţa Palatului Holyroodhouse pentru a transporta sicriul la Catedrala St Giles din Edinburgh.

Regele Charles al III-lea şi membrii Familiei Regale vor lua participa la procesiune şi la o slujbă în Catedrala St Giles pentru a primi sicriul Majestății Sale.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Citeste si: Regina Elisabeta a II-a a lăsat o ultimă scrisoare. A fost ținută ascunsă într-un seif și poate fi deschisă abia peste 63 de ani

Sicriul Majestăţii Sale  se va odihni apoi în Catedrala St Giles și va fi păzit de către trupele de veghe ale Companiei Regale de Arcaşi, iar poporul scoţian va putea să îşi prezinte omagiile.

regina elisabeta a II-a

Cortegiu Regina Elisabeta a II-a.

[Sursa foto: Captură- The Royal Family Channel]

Pe 13 septembrie, după-amiază, sicriul Reginei va pleca din Scoţia cu o aeronavă a Forţelor Aeriene Regale de pe aeroportul din Edinburgh.

Va ajunge la RAF Northolt în cursul serii. Prinţesa Regală va lua parte în această călătorie, scrie  news.ro.

Sicriul Reginei va fi apoi transportat pe cale rutieră până la Palatul Buckingham, unde se va odihni în Bow Room.

Miercuri, pe 14 septembrie sicriul va fi purtat în procesiune pe o trăsură de tunuri a trupei regale de artilerie a regelui, de la Palatul Buckingham la Palatul Westminster. Va sta în Westminster Hall până în dimineața funerariilor de stat.

regina elisabeta a II-a

Cortegiu Regina Elisabeta a II-a.

[Sursa foto: Captură- The Royal Family Channel]

Procesiunea va trece prin Queen's Gardens, The Mall, Horse Guards şi Horse Guards Arch, Whitehall, Parliament Street, Parliament Square şi New Palace Yard. După ce sicriul va ajunge la Westminster Hall, Arhiepiscopul de Canterbury va oficia o scurtă slujbă religioasă asistată de Reverendul Dr. David Hoyle, Decanul de Westminster, la care vor participa Regele şi membri ai Familiei Regale, după care va începe înmormântarea de stat.

Funeraliile de stat ale reginei vor avea loc luni, 19 septembrie, la Westminster Abbey.

Citeste si: Felicitare emoționantă trimisă de Regina Elizabeth a II-a cu ocazia aniversării a 60 de ani de căsătorie a unui cuplu din Marea Britanie


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si