Nicu Covaci va fi dus pe ultimul drum. Trupul regretatului artist a fost depus, marți dimineața, la Filarmonica Banatul din Timişoara.

Nicu Covaci, depus la Filarmonica din Tmișoara. Versuri din "Fie să renască", pe sicriul artistului

Fanii cântărețului își pot lua rămas bun de la Nicu Covaci marţi, între orele 11.00-

20.00 şi miercuri între orele 9.00 – 17.00. 

Pe sicriul lui Nicu Covaci se află versuri emoționante din cântecul formației Covaci "Fie să renască":

"Fie să renască numai cel ce har
are de-a renaște, curățit prin jar,
din cenușa-i proprie și din propriu-i scrum,
astăzi ca și mâine, pururi și acum"

Sicriul lui Nicu Covaci, depus la Filarmonica din Timișoara.

Sicriul lui Nicu Covaci, depus la Filarmonica din Timișoara.

Versurile memorabile din piesa “Fie sa renască” îl vor însoți pentru totdeauna pe fondatorul celebrei trupe rock Phoenix, decedat la vârsta de 77 de ani.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Bianca Drăgușanu și Victor Slav, întâlnire de gradul zero la școala Sofiei, după declarațiile dure pe care blonda le-a făcut despre tatăl fetiței sale! Ce s-a întâmplat în curtea școlii spune totul despre relația lor- wowbiz.ro

Citeste si: O fată de 17 ani a sunat disperată la 112, apoi apelul s-a închis. Ce au aflat polițiștii, după ce au găsit-o într-o casă răvășită- antena3.ro

Nicu Covaci a murit vineri seară, 2 august 2024, la Spitalul Judeţean Timişoara, unde era internat de mai multe săptămâni, după ce starea lui de sănătate s-a agravat.

În primăvara acestui an, Nicu Covaci a fost supus unei intervenţii chirurgicale complicate, pentru extirparea unei tumori pe creier.

Cum va fi înmormântat Nicu Covaci

Ultima dorinţă a lui Nicu Covaci a fost ca, după moarte, trupul său să fie incinerat.

Fondatorul și liderul legendarei trupe de rock Phoenix va avea, însă, parte de o înmormântare creștinească.

Chiar dacă membrii formației au spus Nicu Covaci ar fi vrut să fie incinerat, familia nu este de acord. Ivone, partenera de viață a lui Nicu Covaci, care este și moștenitoarea testamentară, a decis că se va face înmormântare.  

Costin Adam, solistul trupei Phoenix, declarase anterior că dorința lui Nicu Covaci „este sfântă” și va fi respectată fără nicio excepție.

Citeste si: VIDEO Oana Niculescu Mizil, despre motivul despărțirii de fostul partener de viață. „Dumnezeu îmi este martor că am încercat foarte mult.”- kfetele.ro

Citeste si: Întrebarea periculoasă la care Oana Niculescu Mizil nu a ezitat să răspundă: "Cât timp a rezistat fără amor?"- radioimpuls.ro

Citeste si: Un bărbat aflat într-un bar s-a dus la toaletă și nu s-a mai întors. Familia lui a aflat abia după 57 de ani ce s-a întâmplat cu el- antena3.ro

„Dorința lui Nicu este literă de lege pentru noi. În ultimele sale momente a spus că dorește să continuăm cu Phoenix, pentru că nu a luptat 62 de ani ca să se piardă Phoenix-ul.

Apoi, dorința lui a fost ca cenușa să fie împărțită: jumătate să fie aruncată în mare, în Spania, iar jumătate să fie pusă lângă cenușa mamei, pe care el o păstra acasă, pe un raft, și care să rămână în România”, a spus Costin Adam.

Raluca Talasman, impresara formației Phoenix, a clarificat recent că nu există niciun conflict între formație și familia lui Nicu Covaci în legătură cu modul în care acesta urmează să fie înmormântat.

"Va fi înmormântat creștinește, joi, la Timișoara, la Cimitirul Eroilor. Acum pot să vă confirm pentru că sunt aici, cu familia, și stăm de vorbă", a spus impresara.

Potrivit apropiaţilor lui Nicu Covaci, trupul artistului urma să fie va fi adus miercuri la Bucureşti, unde urma să aibă loc și înmormântarea, într-un cadru privat.

Sicriul lui Nicu Covaci, depus la Filarmonica din Timișoara.

Sicriul lui Nicu Covaci, depus la Filarmonica din Timișoara.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si