„Așa că am făcut o vizită unui veterinar, să ne explice ce trebuie să facem pentru a ne liniști prietenii necuvântători. Colega mea, Daniela Mireanu, are toate informațiile. Bun găsit, Daniela, te ascultăm”, a transmis Simona Pătruleasa, prezentatoarea Știrilor Kanal D.

Siguranța patrupedelor de Revelion

Daniela Mireanu: Bun găsit tuturor! Într-adevăr, noaptea de Revelion este una cu motive de bucurie, însă trebuie să avem mare grijă pentru că patrupezii noștri pot avea mari probleme dacă nu îi ținem în siguranță.

Vorbim astăzi despre cum ne protejăm animăluțele în noaptea de Revelion cu medicul veterinar Miruna Grigore. Bun găsit! Ce e de făcut?

Miruna Grigore: Bună ziua, bine ați venit pe la noi! Depinde foarte mult de cățelul dumneavoastră. Dacă aveți un cățel care nu este chiar atât de anxios, care nu reacționează atât de urât, pur și simplu îi oferim recompense momentul în care are un comportament pozitiv, în momentul în care vedem că nu se sperie, deși sunt zgomote afară încercăm să-l luăm în brațe, să-l facem să se simtă puțin mai bine. Dacă avem un cățel cum este cățelul meu, de exemplu, la care nu funcționează nici să dau televizorul mai tare, nici să o iau în brațe, nici mâncărică, absolut nimic, avem nevoie, din păcate, de cele mai multe ori de medicație din partea medicului veterinar. V-aș sfătui să faceți un consult amănunțit înainte să administrăm medicație cățelului, mai ales dacă este vorba despre ceva tranchilizant sau calmant.

Daniela Mireanu: De cele mai multe ori, cățeii tind să fugă și să îi pierdem în noaptea de Revelion atunci când se sperie de artificii și petarde.

Ce facem în cazul ăsta?

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Citește și: VIDEO- Petardele și riscurile pentru ochi. Avertizările medicilor

Miruna Grigore: Avem foarte mulți căței care au venit la noi pierduți, găsiți de diferiți oameni pe stradă, microcipați. Este foarte important în primul rând să ne microcipăm cățelul, dar în momentul în care microcipăm cățelul nu este suficient să facem doar atât. Trebuie să-l înregistrăm în ceea ce se numește Registrul de Evidență al câinilor cu stăpân. Astfel, în momentul în care este pierdut, dacă el este scanat la un cabinet veterinar, noi căutăm microcipul și găsim adresa și numărul dumneavoastră de telefon și atunci veți fi contactați. Altfel, dacă nu este înregistrat, degeaba are microcip.

Daniela Mireanu: Așadar, noaptea de Revelion poate fi foarte periculoasă pentru căței, de la atacuri de panică, până la atacuri de cord. Acestea sunt sfaturile. Protejați-vă cățeii pentru că noaptea de Revelion este una singură, însă patrupezii noștri sunt pe viață.

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si