Close sidebar
Close sidebar

VIDEO - Siguranța patrupedelor de Revelion. Sfaturile specialiștilor

Noaptea de Revelion este coșmarul animalelor de companie, speriate și îngrozite de zgomotele puternice făcute de petarde și de focurile de artificii. În timp ce unele dintre patrupede se liniștesc dacă își simt stăpânul aproape, pentru altele, pare că nicio măsură nu are efect.

Maria Stiuca,

Siguranța patrupedelor de Revelion

[Sursa foto: Captură Știrile KANAL D]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

„Așa că am făcut o vizită unui veterinar, să ne explice ce trebuie să facem pentru a ne liniști prietenii necuvântători. Colega mea, Daniela Mireanu, are toate informațiile. Bun găsit, Daniela, te ascultăm”, a transmis Simona Pătruleasa, prezentatoarea Știrilor Kanal D.

Siguranța patrupedelor de Revelion

Daniela Mireanu: Bun găsit tuturor! Într-adevăr, noaptea de Revelion este una cu motive de bucurie, însă trebuie să avem mare grijă pentru că patrupezii noștri pot avea mari probleme dacă nu îi ținem în siguranță. Vorbim astăzi despre cum ne protejăm animăluțele în noaptea de Revelion cu medicul veterinar Miruna Grigore. Bun găsit! Ce e de făcut?

Miruna Grigore: Bună ziua, bine ați venit pe la noi! Depinde foarte mult de cățelul dumneavoastră. Dacă aveți un cățel care nu este chiar atât de anxios, care nu reacționează atât de urât, pur și simplu îi oferim recompense momentul în care are un comportament pozitiv, în momentul în care vedem că nu se sperie, deși sunt zgomote afară încercăm să-l luăm în brațe, să-l facem să se simtă puțin mai

bine. Dacă avem un cățel cum este cățelul meu, de exemplu, la care nu funcționează nici să dau televizorul mai tare, nici să o iau în brațe, nici mâncărică, absolut nimic, avem nevoie, din păcate, de cele mai multe ori de medicație din partea medicului veterinar. V-aș sfătui să faceți un consult amănunțit înainte să administrăm medicație cățelului, mai ales dacă este vorba despre ceva tranchilizant sau calmant.

Daniela Mireanu: De cele mai multe ori, cățeii tind să fugă și să îi pierdem în noaptea de Revelion atunci când se sperie de artificii și petarde. Ce facem în cazul ăsta?

Citeste si: Oana Roman, în doliu! Vedeta a pierdut o persoana dragă: „A plecat brusc și tragic!”. Despre cine este vorba?- kanald.ro

Citeste si: Jador nu s-a putut abține după declarația publică a Oanei Ciocan! Ce a făcut artistul, când a auzit ce a spus fosta iubită despre el, în plin scandal cu Zanni?- wowbiz.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Citește și: VIDEO- Petardele și riscurile pentru ochi. Avertizările medicilor

Miruna Grigore: Avem foarte mulți căței care au venit la noi pierduți, găsiți de diferiți oameni pe stradă, microcipați. Este foarte important în primul rând să ne microcipăm cățelul, dar în momentul în care microcipăm cățelul nu este suficient să facem doar atât.

Trebuie să-l înregistrăm în ceea ce se numește Registrul de Evidență al câinilor cu stăpân. Astfel, în momentul în care este pierdut, dacă el este scanat la un cabinet veterinar, noi căutăm microcipul și găsim adresa și numărul dumneavoastră de telefon și atunci veți fi contactați. Altfel, dacă nu este înregistrat, degeaba are microcip.

Daniela Mireanu: Așadar, noaptea de Revelion poate fi foarte periculoasă pentru căței, de la atacuri de panică, până la atacuri de cord. Acestea sunt sfaturile. Protejați-vă cățeii pentru că noaptea de Revelion este una singură, însă patrupezii noștri sunt pe viață.

Citeste si: Cine poate beneficia de ajutoarele de încălzire 2024-2025. Care este termenul limită pentru depunerea cererilor de încălzire- kfetele.ro

Citeste si: Dorian Popa dă lovitura în industria alimentară! Pizza care ii poarta numele, epuizată încă de la lansare. Cât costă cel mai nou produs al artistului- radioimpuls.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Citește-ne pe

Clipul zilei
NOUTĂȚI