„Este a doua zi de simulare pentru elevii claselor a XII-a, adică proba obligatorie a profilului. Ieri, însă, la română, un cuvânt le-a dat mari bătăi de cap absolvenților. Despre ce e vorba știe colega mea, Gabriela Ghizel”, a transmis Cristina Dorobanțu, prezentatoarea Știrilor Kanal D.

„Sforțare”, cuvântul care le-a dat bătăi de cap la simulare

„Așa este, la primul subiect elevii au avut de găsit sinonimul unui cuvânt pe care îl folosesc destul de rar.

Este vorba despre sforțare, care înseamnă, așa cum vedeți și pe ecran, încercare, caznă, efort și așa mai departe.
Totuși, s-a întâmplat un fenomen interesant: cei de la dexonline au făcut în cursul zilei de ieri o postare în care au arătat de câte ori a fost căutat acest cuvânt la ei pe site în ultimele ore. Și au avut o surpriză uriașă: „sforțare” a avut un vârf al căutărilor între orele 3 și 4 dimineața, cu aproape 5 ore înainte ca subiectele de simulare să se împartă în clase. La 4:24 se înregistraseră deja 100 de căutări.
Ulterior, după simulare, cuvântul a fost căutat în total de peste 25 de mii de ori doar în această formă și a dominat toată ziua topul pe dexonline.
În altă ordine de idei astăzi a avut loc cea de-a doua probă, cea obligatorie în funcție de specializare. Și de această dată elevii au trebuit să rezolve subiecte asemănătoare cu ce vor primi la examenul mare, în aceleași condiții.
Lucrările elevilor vor fi scanate la catedră de profesorii asistenți de față cu aceștia, pentru ca apoi ce au rezolvat să fie încărcat în platforma de corectare digitalizată. Notele nu se vor trece în catalog”, a transmis Gabriela Ghizel, reporterul Știrilor Kanal D.

Citește și: VIDEO- A doua zi de simulare pentru BAC. Elevii au susținut proba la matematică sau la istorie

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si