În Sinaia, toaletele publice sunt la fel de rare precum comorile. Turiștii care ajung în stațiune trebuie să apeleze la mila patronilor de restaurante și cafenele ca să poată merge la baie. Asta pentru că o singură toaletă publică de ultimă generație a fost amplasată în centrul orașului, transmite Cristian Sabbagh.

Plimbarea pe străzile pline de farmec ale stațiunii Sinaia se poate transforma într-o cursă contra cronometru pentru găsirea unei toalete.

Acest grup de peste 50 de copii, din Brașov, au așteptat zeci de minute la rând ca să poată folosi singura toaleta inteligenta care a fost amplasata in parcul central din oraș.

Fără toalete publice în Sinaia

Pentru amplasarea toaletei inteligente, pentru care oamenii trebuie să plătească, primăria Sinaia a alocat peste 50 de mii de euro. Alte toalete asemănătoare nu au mai apărut în oraș, iar localnicii și turiștii sunt nevoiți să se descurce cum pot.

Am luat la pas străzile din centrul stațiunii, iar un indicator care ne informa că în apropiere se află o toaletă ne-a sărit în cale. În realitate însă...

- Știți cumva unde e toaleta publică? Văd aici un semn.

- Nu este. La mall mergeți, la etaj.

- Și aici în zona asta nu e nicio toaletă?

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

- Nu.

Nici la singurul muzeu din parcul central nu există o toaletă publică pentru turiști. 

Citește și: O femeie s-a dus la spital cu dureri de stomac, dar în cele din urmă a dat naștere unei fetițe sănătoase. Până să ajungă la spital nu a știut că este însărcinată!

- La intrare în parc, lângă centrul de informare.

- Doar acolo?

- Doar acolo, da. Restul, hoteluri și ce mai găsiți, la cafenele sau așa mai este, dar așa, public, nu mai există.

O toaletă publică am mai găsit doar la telegondola din Sinaia și una la gară.

La gara din Sinaia există această toaletă, însă nu este publică. Ea este administrată de o firmă privată. Practic acest spațiu a fost luat în chirie, iar cei care vin aici să folosească toaleta trebui să plătească o taxă de 2 lei 50.

Contactat telefonic, primarul stațiunii Sinaia a spus că nu există o problemă reală a toaletelor publice. Edilul a refuzat să ne dea un punct de vedere în legătură cu această situație.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si