"Taxa pe boală" ar putea fi eliminată. Însă nu pentru toate categoriile de pacienți. Cei ce vor fi scutiți de suprataxa pentru concediile medicale sunt viitoarele mămici și bolnavii de cancer. Ministrul de Finanțe a selectat mai multe categorii sociale de persoane, ce vor fi exceptate, în curând, de la supraimpozitarea de 10 la suta din venit, introdusă prin lege la începutul acestui an. Ce înseamnă asta, de fapt, ne explica colega mea, Andra Ionescu, a transmis Cristina Dorobanțu.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet- wowbiz.ro

Citește și: Guvernul a deblocat posturile din spitale. Ce spune premierul Ciolacu despre păstrarea "taxei pe boală", la 3 luni de la intrarea în vigoare

Singurii pacienți scutiți de „taxa de boală” 

Impozitarea concediilor medicale cu 10%  este în continuare în vigoare pentru toate categoriile de bolnavi, adică statul încasează în continuare cele zece procente din banii pentru concediile medicale drept contribuție pentru sănătate, însă după numeroasele critice aduse de legea care a intrat în vigoare de la începutul acestui an, acum, aleșii discută pe acest subiect se vorbește despre exceptarea de la plată a femeilor însărcinate a bolnavilor oncologici, dar și a femeilor care sunt nevoite să rămână acasă pentru a-și îngriji copiii bolnavi.

Aceste categorii vulnerabile vor fi în curând exceptate de la plata concediilor medicale. Însuși ministrul finanțelor Marcel Boloș a declarat că este normal ca doar aceste categorii să beneficieze de scutiri. Rămâne de văzut așadar de când se va lua această decizie.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si