„Pacienți transportați în frig și medicamente înghețate. Este situația disperată cu care se confruntă angajații Serviciului de Ambulanță din Brașov. Sistemul de încălzire în unele salvări nu funcționează, dar, chiar și așa, ele sunt trimise în misiune. Acolo unde vehiculele au aeroterme, ambulanțierii se tem să le folosească prea mult, deoarece consumul suplimentar de combustibil trebuie plătit de angajați”, a transmis Christian Sabbagh, prezentatorul Știrilor Kanal D.

Condiții îngrijorătoare în unele ambulanțe din Brașov

Așa arată fiolele care conțin substanțe folosite de cadrele medicale atunci când au pacienți în ambulanță. Toate medicamentele au înghețat pentru că în autosanitare căldura nu funcționează în permanență. Cu o astfel de situație s-a confruntat și Carmen Iosef, care este medic la ambulanță de 22 de ani.
„- Medicamentele au înghețat.
- Ce ați făcut în situația aia?
- Am sesizat, au fost schimbate. Eu zic că este o pierdere incontrolabilă pentru că nu putem să le schimbăm la nesfârșit, putem să luăm alte măsuri de a fi păstrate în alte condiții. Adică nu este o soluție să schimbăm medicamentele care îngheață”, a explicat Carmen Iosef, medic ambulanță Brașov.
La fel ca medicamentele, îngheață și pacienții sau personalul de pe ambulanțe. În unele autospeciale sistemul de încălzire nu funcționează, iar acolo unde aerotermele pot fi pornite, ambulanțierii fac economie de teamă să nu consume prea mult combustibil, pentru că tot consumul suplimentar trebuie plătit de angajați.

Andras, de exemplu, a primit o înștiințare de la superiorii săi că ar avea de plătit peste 1.300 de lei pentru motorină.

Citește și: VIDEO- Minivacanța de 1 decemrbie vine cu ninsori. Care sunt zonele din țară unde va ninge?

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

„Am avut ambulanțe pe care n-a funcționat sirocolul, atunci chiar n-am avut eu personal ce să fac, a trebuit să circul așa. Am avut plângeri din partea pacientului că l-am băgat în congelator. El, pe deasupra că e bolnav, îl mai bag și eu în congelator. Ne îmbrăcăm mai gros, ne luăm mai multe rânduri de haine pe noi și asta e”, a spus Andras Dios, ambulanțier.
Managerul Ambulanței Brașov dă vina tot pe angajați. Directorul spune că unii dintre ei preferă să stea în mașini, cu motorul pornit, pentru a se încălzi, în loc să stea în stațiile de ambulanță. În plus, consumul de combustibil ar crește și atunci când ambulanțierii conduc haotic, în afara misiunilor.
„A fost depistată în trafic o autosanitară care circula fără să aibă urgență, pe autostradă, cu 147 de kilometri la oră. O altă ambulanță cu 160 de kilometri la oră. Atunci această ambulanță înregistrează consum”, este răspunsul lui David Levente, manager Ambulanță Brașov.
Dar problemele nu se opresc aici. Multe autospeciale sunt adevărate bombe pe patru roți. Vehiculele au sute de mii de kilometri la bord, sunt ruginite, lovite, iar sistemele de siguranță cedează de multe ori.
„Dintr-un total de 79 de ambulanțe, doar 35 mai sunt disponibile la serviciul județean. Însă, din lipsă de personal, numai 17 autospeciale merg în fiecare zi pe teren”, a transmis Adrian Jătăreanu, corespondentul Știrilor Kanal D.


Nemulțumiri au ambulanțierii din toată țara. Angajații Serviciului de Ambulanță Timiș au protestat astăzi în fața instituției față de condițiile grele de muncă. În plus, ei sunt nemulțumiți că au fost scoși de la categoria condiții deosebite de muncă în legea pensiilor.

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Două gemene bogate au anunțat că îşi caută un iubit pe care să îl împartă. Poate să fie și sărac, dar să îndeplinească o condiție cheie- antena3.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro: