Close sidebar
Close sidebar

VIDEO - Situație disperată a angajaților Serviciului de Ambulanță din Brașov. Pacienții sunt transportați în frig, iar medicamentele sunt înghețate

În Brașov, sistemul de încălzire de la unele ambulanțe nu funcționează, și totuși, sunt trimise în misiune. În cazul în care vehiculele au aeroterme, ambulanțierii se tem să le țină pornite prea mult, deoarece consumul în plus de combustibil este plătit din propriile buzunare.

Maria Stiuca,

Ajung la urgențe cu medicamente înghețate [Sursa foto: Captură Știrile KANAL D]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

„Pacienți transportați în frig și medicamente înghețate. Este situația disperată cu care se confruntă angajații Serviciului de Ambulanță din Brașov. Sistemul de încălzire în unele salvări nu funcționează, dar, chiar și așa, ele sunt trimise în misiune. Acolo unde vehiculele au aeroterme, ambulanțierii se tem să le folosească prea mult, deoarece consumul suplimentar de combustibil trebuie plătit de angajați”, a transmis Christian Sabbagh, prezentatorul Știrilor Kanal D.

Condiții îngrijorătoare în unele ambulanțe din Brașov

Așa arată fiolele care conțin substanțe folosite de cadrele medicale atunci când au pacienți în ambulanță. Toate medicamentele au înghețat pentru că în autosanitare căldura nu funcționează în permanență. Cu o astfel de situație s-a confruntat și Carmen Iosef, care este medic la ambulanță de 22 de ani.
„- Medicamentele au înghețat.
- Ce ați făcut în situația aia?
- Am sesizat, au fost schimbate.

Eu zic că este o pierdere incontrolabilă pentru că nu putem să le schimbăm la nesfârșit, putem să luăm alte măsuri de a fi păstrate în alte condiții. Adică nu este o soluție să schimbăm medicamentele care îngheață”, a explicat Carmen Iosef, medic ambulanță Brașov.
La fel ca medicamentele, îngheață și pacienții sau personalul de pe ambulanțe. În unele autospeciale sistemul de încălzire nu funcționează, iar acolo unde aerotermele pot fi pornite, ambulanțierii fac economie de teamă să nu consume prea mult combustibil, pentru că tot consumul suplimentar trebuie plătit de angajați.
Andras, de exemplu, a primit o înștiințare de la superiorii săi că ar avea de plătit peste 1.300 de lei pentru motorină.

Citește și: VIDEO- Minivacanța de 1 decemrbie vine cu ninsori. Care sunt zonele din țară unde va ninge?

Citeste si: Cine este și cum arată Alina, soția lui Gabriel Cotabiță: „I-am dat un mesaj pe Facebook, ca un fan obișnuit”- kanald.ro

Citeste si: Ce se întâmplase cu Gabriel Cotabiță în ultimele luni! Declarațiile făcute de soția lui cu puțin timp înainte ca artistul să moară: „Era riscant”- wowbiz.ro

Citeste si: Rezultate parțiale alegeri prezidențiale 2024. AEP a început să numere voturile. Cum arată clasamentul după numărarea a 35% din voturi- antena3.ro

„Am avut ambulanțe pe care n-a funcționat sirocolul, atunci chiar n-am avut eu personal ce să fac, a trebuit să circul așa. Am avut plângeri din partea pacientului că l-am băgat în congelator. El, pe deasupra că e bolnav, îl mai bag și eu în congelator.

Ne îmbrăcăm mai gros, ne luăm mai multe rânduri de haine pe noi și asta e”, a spus Andras Dios, ambulanțier.
Managerul Ambulanței Brașov dă vina tot pe angajați. Directorul spune că unii dintre ei preferă să stea în mașini, cu motorul pornit, pentru a se încălzi, în loc să stea în stațiile de ambulanță. În plus, consumul de combustibil ar crește și atunci când ambulanțierii conduc haotic, în afara misiunilor.
„A fost depistată în trafic o autosanitară care circula fără să aibă urgență, pe autostradă, cu 147 de kilometri la oră. O altă ambulanță cu 160 de kilometri la oră. Atunci această ambulanță înregistrează consum”, este răspunsul lui David Levente, manager Ambulanță Brașov.
Dar problemele nu se opresc aici. Multe autospeciale sunt adevărate bombe pe patru roți. Vehiculele au sute de mii de kilometri la bord, sunt ruginite, lovite, iar sistemele de siguranță cedează de multe ori.
„Dintr-un total de 79 de ambulanțe, doar 35 mai sunt disponibile la serviciul județean. Însă, din lipsă de personal, numai 17 autospeciale merg în fiecare zi pe teren”, a transmis Adrian Jătăreanu, corespondentul Știrilor Kanal D.
Nemulțumiri au ambulanțierii din toată țara. Angajații Serviciului de Ambulanță Timiș au protestat astăzi în fața instituției față de condițiile grele de muncă. În plus, ei sunt nemulțumiți că au fost scoși de la categoria condiții deosebite de muncă în legea pensiilor.

Citeste si: Pensionarele vor primi 375 de lei, pe lângă pensie, în luna decembrie. Cine beneficiază de această sumă?- kfetele.ro

Citeste si: Orgoliul și mândria l-au ţinut pe Mihai Bendeac departe de Gabriel Cotabiţă: "Iartă-mă. Deși e prea târziu. Mi-am dovedit că sunt un om prea mândru"- radioimpuls.ro

Citeste si: Rezultate parțiale alegeri prezidențiale 2024. AEP a început să numere voturile. Cum arată clasamentul după numărarea a 35% din voturi- antena3.ro

Citește-ne pe

Clipul zilei
NOUTĂȚI