Această doamnă era nelipsită în anii trecuti de la liturghia specială de Crăciun si nu are de gand sa absenteze nici in acest an. Cu toate că are cont pe rețelele de socializare, femeia susține ca nu concepe să asculte liturghia de acasă.
„Nu prea merg slujbele online, clar că nu, deci ca atare ar trebui să se găsească o soluție pentru a fi slujbele în biserică, cum a fost dintotdeauna”, spun oamenii.

Credincioșii nu sunt de acord ca slujbele de Crăciun să fie online

„Nu au toți aparatatura ca să facă această transmisie.Majoritatea suntem săraci, nici eu nu am, am un televizor care are vreo 20 de ani dar nu mai merge, îl las așa acolo.
Nu mi se pare ok pentru că noi ca și credincioși trebuie să intrăm în casa lui Dumnezeu ca să ne rugăm pentru ceea ce ne dorim și ce vrem, așa mi se pare corect”, pretind oamenii.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet- wowbiz.ro

Şi Înaltpreasfinţitul Teodosie, aflat în centrul atenţiei încă de la începutul pandemiei, a reactionat dur la propunerea Comisiei Europene.

Arhiepiscopul Tomisului cere autorităţilor nu doar permiterea slujbelor de Crăciun, ci şi ca preoţii să se poată ruga în biserică.

Crăciunul, sărbătoare mare. Biserica nu vrea să cedeze la slujbele din interior

„Să intrăm în biserici, premierul ne-a dat de înţeles că vom putea intra în biserici pentru că nu mai putem să slujim afară pe vremea aceasta”, a spus arhiepiscopul renumit prin scandalurile în lanț pe care le provoacă.


La fel de vehemenţi sunt şi reprezentanţii Patriarhiei, care spun că bisericile au luat toate măsurile pentru ca enoriaşii să poată merge în siguranţă la slujbă.

„Transferarea în online a slujbelor de Crăciun sau chiar anularea lor nu poate fi impusă nimănui. Pasind intr-un cadru sacru precum cel al bisericii poti ramane la distanta recomandata”, susțin reprezentanții bisericii.
Deocamdată, propunerea Comisiei Europene este doar la stadiul de recomandare şi rămâne de văzut dacă autorităţile vor decide să interzică slujbele de Crăciun.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si