Close sidebar
Close sidebar

VIDEO Șocant: Covrigi cu viermi, puși la vânzare. ANPC a dat amenzi usturătoare

Mai mulți covrigi cu viermi au fost vânduți într-un supermarket din Galați. Un client a făcut sesizarea la OPC, după ce a cumpărat o pungă de covrigi care avea în interior viermi vii. Inspectorii au mers în control atât la vânzător, cât și la producător.

Laura Macovei,

VIDEO Șocant: Covrigi cu viermi, puși la vânzare. ANPC a dat amenzi usturătoare

[Sursa foto: Digi24]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Amenzi usturătoare 

Amenzile s-au ridicat la 15.000 lei, iar fabrica a fost închisă pentru o perioadă de 6 luni. În urma controlului, în unitatea de producție s-a găsit mizerie și materii prime cu data expirată.

Citeste si: Bunătăți de iarnă pentru turiști

De asemenea, inspectorii OPC au sesizat utilizarea sării neiodate, dar și neînscrierea în lista de ingrediente a aditivilor utilizaţi.

Comunicatul ANPC: „Covrigei cu viermi!

În urma unei reclamaţii a unui consumator care preciza că a cumpărat, de la magazinul Carrefour din cadrul Shopping City Mall Galați, o pungă de covrigei cu viermi, pe data de 12.10.2022,

Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) Galați a desfășurat o acțiune de verificare atât la vânzător, cât şi la producător, SC Master Icy Cream SRL din localitate.

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Comisarii CJPC Galați au aplicat, în urma controlului, 3 amenzi contravenționale, în valoare totală de 15.000 lei, două avertismente, precum și măsurile complementare de:- oprire definitivă de la comercializare a cca 400 kg de materii prime şi produse finite neconforme- propunerea opririi temporare a fabricației pe o perioadă de până la 6 luni.

Citeste si: Au băgat gunoiul sub preș

Abaterile de la legislație constatate de comisarii gălățeni, în timpul controalelor, s-au referit la:- comercializarea a două loturi de covrigei (din datele de 5.08.2022 şi 26.08.2022) cu data durabilităţii minimale 01.02.2023 şi 22.02.2023 la care s-a constatat prezenţa viermilor- utilizarea, la producţia covrigilor, a unor spaţii necorespunzătoare, neigienizate, precum şi a unor materii prime cu data limită de consum depăşită sau depozitate la temperaturi mai mari decât cele recomandate de producător- existenţa unor practici comerciale incorecte prin neînscrierea, în lista de

ingrediente, a aditivilor utilizaţi- utilizarea sării neiodate în procesul de fabricaţie al covrigilor- nerespectarea fluxului de fabricaţie .”

 
Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI