Astiyazh Haghighi şi logodnicul ei Amir Mohammad Ahmadi, ambii în vârstă de 20 de ani, formează un cuplu, însă fericirea le-a fost curmată, după ce au fost arestaţi în noiembrie, după ce un videoclip cu ei dansând romantic în faţa Turnului Azadi din Teheran, scrie  Agerpres.

Tribunalul din Iran s-a sesizat imediat

Astiyazh Haghighi nu purta văl islamic, sfidând astfel regulile stricte ale Republicii Islamice cu privire la femei, care nu mai au voie să danseze în public în Iran, cu atât mai puțin alături de un bărbat.

Citește și: Un tren de călători a fost atacat cu pietre. Fața unei pasagere a fost tăiată cu sticlă

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Un tribunal revoluţionar din Teheran i-a condamnat la 10 ani şi jumătate de închisoare, precum şi la interzicerea utilizării internetului şi interdicţia de a părăsi Iranul.

Cuplul a fost găsit vinovat de „încurajarea corupţiei şi a prostituţiei publice”, precum şi de „adunare cu intenţia de a perturba securitatea naţională”.

Potrivit unor surse apropiate familiilor lor, cei doi au fost lipsiţi de avocaţi în timpul procedurii judiciare şi încercările de obţine eliberarea lor pe cauţiune au fost respinse.

Citește și: Urgia albă se mută în centrul țării

Autorităţile iraniene au luat măsuri dure împotriva oricărei forme de disidenţă de la moartea tinerei Mahsa Amini, în septembrie, care a declanşat un val de proteste împotriva regimului.

Cunoscut ca una dintre principalele atracţii ale capitalei iraniene, giganticul şi futuristul turn Azadi („Libertate”) este un loc sensibil pentru putere.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si