Close sidebar
Close sidebar

VIDEO- Șoferii din Buzău nu acceptă coordonarea inteligentă a traficului

Coordonarea inteligentă a traficului din Buzău nu a fost pe placul locuitorilor, care au distrus deja delimitatoarele de benzi.

Redactia Stirile Kanal D,

Șoferii vs. inteligența artificială- 1-0 [Sursa foto: Captură Știrile KANAL D]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Un sistem inteligent de coordonare a traficului, întâlnit doar în Occident, a fost învins de șoferii din Buzău, încă din prima fază! Este vorba de un proiect bazat pe inteligența artificială care prevede, printre altele, senzori în asfalt, la fel ca în Qatar, și camere de supraveghere în intersecții. Șoferii n-au mai așteptat finalizarea lucrărilor cu finanțare europeană. Au distrus deja delimitatoarele de benzi, a transmis Cristian Sabbagh.

Șoferii din Buzău și coordonarea inteligentă a traficului

Minunea din Buzău nu a ținut nici măcar 3 zile. Elementele delimitatoare ale benzilor de circulație au fost montate în weekend, însă șoferii au doborât ca pe popice primii stâlpi de pe arterele modernizate.

"- Le-au fărâmat. Le-am pus altele noi.

- O să stați mereu să le reparați?

- Nu cred", a spus un lucrător.

Pe lângă delimitarea benzilor cu stâlpi, proiectul de modernizare vizează și asfaltarea și refacerea trotuarelor. Pentru mulți, însă, schimbările s-au produs prea repede.

Teoretic, orașul poate fi traversat în 15 minute cu mașina, dar odată cu începerea lucrărilor de modernizare a infrastructurii stradale, șoferii stau chiar și cu orele în coloana.

Așa că oamenii nu văd rostul tehnologiei.

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

"E aglomerat tare. Asta-i România noastră!", a spus un localnic.

"Chiar dacă nu-s mulțumit, nu am ce face. Este așa cum este, sunt mașini multe", a spus alt localnic.

Citește și: Încep lucrările la Varianta de Ocolire a orașului Buftea. Ce termen de finalizare are proiectul

În curând, în Buzău, tot traficul va fi coordonat de un sistem inteligent, cu senzori în asfalt și camere de supraveghere în intersecții.

În prezent, sunt monitorizate video 24 de intersectii, iar semaforizarea este controlată de sistemul inteligent.

Toată informația care se adună de la camere, de la senzori, este direcționată prin canalizare subterană protejată în acel automat, automatele sunt protejate împotriva înghețului, ploii.

"- O să avem trafic inteligent, monitorizare cu camere, senzori. Poate o să fie bine, nu știu. Deocamdată e dezastru. Cel puțin în intersecția asta.

- Polițistul în intersecție este necesar?

- Da, cred că da", a spus un localnic.

Proiectul cu finanțare europeană în valoare de 5.5 milioane de euro este unic în țară. Camerele si senzorii din intersecție vor măsura numărul de mașini de pe șosea, în baza căruia se va ajusta timpul de așteptare de la semafor.

Citește-ne pe

Clipul zilei
NOUTĂȚI