Intersectia Prelungirea Ghencea cu centura capitalei e o adevarata provocare pentru toti cei care rabda la volan kilometri intregi intr-un blocaj imens din care scapa cine poate.

La cum arata traficul pe Centura Capitalei, ar fi nevoie ca pasajul suprateran Domnesti sa fie gata cat mai repde. De aproape 13 ani, Primaria Capitalei se straduieste sa realizeze acest proiect. Dar daca ne uitam pe santier, vedem ca lucrarile abia au inceput, ceea ce inseamna ca mai avem cativa ani de asteptat.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Din pacate, nu e singurul santier care tine masinile pe loc. In Capitala, multe strazi arata ca dupa bombardament. De pilda, Fabrica de Glucoza, care ar trebui largita la patru benzi ca sa preia traficul de pe autostrada urbana. Acum, cu greu incape o singura masina.

De ce sa ne miram, atunci, ca suntem pe primul loc in Europa la aglomeratie? 9 zile dintr-un an sunt irosite in trafic o arata un studiu recent, in care s-au calculat minut cu minut orele pe care soferii le petrec stand la volan.

Infrastructura proasta si eternele santiere contribuie din plin la asta.

O alternativa la calvarul din trafic ar fi transportul pe doua roti, precum bicileta sau trotineta electrica.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si