Sursele judiciare au confirmat faptul că bărbatul care se afla la volanul mașinii se numește Vlad Roșca și este medic urolog la Spitalul Județean Ilfov, potrivit Gândul.ro.

Marțea trecută, medicul a ignorat faptul că barierele de la nivel cu calea ferată din satul Pasărea, comuna Brănești erau coborâte.

Ce a urmat după ce medicul a trecut de calea ferată

Bărbatul a trecut în viteză și a doborât barierele, momentul fiind surprins de camerele de supraveghere. 

În acea zonă urma să treacă trenul de Constanța, care circulă cu o viteză de 160 km/h. Gestul pe care l-a făcut medicul l-ar fi putut costa scump. 

Însă acesta își vede în continuare de drum, iar în jurul orei 20:50, pe DN3, pe sensul de mers dinspre Brănești către București, la kilometurl 15, medicul pierde controlul volanului și se izbește cu mașina într-un parapete, apoi se răstoarna în afara drumului.

 

Citeste si: VIDEO| Un șofer a fost filmat în timp ce rupea barierele lăsate, la o trecere la nivel cu calea ferată. Reprezentanții CFR au reacționat

În mașină se mai afla un pasager care a fost rănit

Aceleași surse judiciare spun că în mașină mai erau alți doi medici, unul dintre aceștia fiind ușor rănit în urma accidentului.

După incident, prin apel 112, Poliția a fost sesizată. Ajunși la fața locului, oamenii legii constată că șoferul autoturismului are o alcoolemie de 1,03 mg alcool pur în aerul expirat, potrivit IPJ Ilfov. 

Medicul rănit a fost transportat la spital pentru a primi îngrijiri medicale.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Autorităție au deschis un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului. 

Citeste si: Copacii căzuți pe linia ferată au dus la întârzieri mari ale unor trenuri. Anunțul CFR

Reacția CFR Infrastructură

Într-o postare publicată pe pagina de Facebook, reprezentanții CFR Infrastructură trag un semnal de alarmă pentru șoferi, în urma evenimentului care s-a produs săptămâna trecută. 

„Bucureşti, 6 august 2021

INCONȘTIENȚĂ sau TERIBILISM LA TRECEREA LA NIVEL CU CALEA FERATĂ din satul PASĂREA, comuna BRĂNEȘTI!

Nu puţine sunt situaţiile în care şoferii inconştienţi ignoră semnalizarea de la trecerile la nivel şi forţează traversarea printre barierele aflate în poziţia orizontală, considerând că astfel fentează trenul.

Un astfel de caz a fost surprins de camerele de luat vederi de la trecerea la nivel cu calea ferată din satul PASĂREA, comuna BRĂNEȘTI, marți, 3 august 2021, în jurul orei 19.38, când un şofer inconştient rupe practic brațele barierei, aflate deja în poziţia orizontală, și traversarea în viteză trecerea la nivel.

Citeste si: Trei adolescente din Roman s-au electrocutat, după ce s-au urcat pe un tren de marfă. Două dintre ele au suferit arsuri

DOAR UN MIRACOL l-a salvat pe acest șofer, deoarece în momentul respectiv, în zona pasajului, încă nu ajunsese trenul de Constanța, care circulă cu viteza de 160 km/h!

O astfel de inconştienţă pune în pericol nu doar vieţile conducătorilor auto, ci şi vieţile a mii de oameni care călătoresc cu trenul!

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

O astfel de inconştienţă poate pune în pericol şi vieţile celorlalţi participanţi la traficul rutier sau al pietonilor!

O astfel de inconştienţă atrage după sine timp pierdut în trafic, fie că vorbim de cel rutier sau cel feroviar!

O astfel de inconştienţă produce pagube materiale sistemului feroviar!

Menţionăm faptul că trecerea la nivel cu calea ferată din imagini este situată între staţiile Pasărea şi Brănești, la km 23+800, pe raza comunei Brănești, parte componentă a magistralei Bucureşti Nord- Constanţa, unde viteza maximă de circulaţie a trenurilor de călători este de 160 km/h.

Deşi compania CFR SA a luat toate măsurile de siguranţă la această trecere la nivel atât pentru pentru traficul rutier, cât şi pentru cel feroviar, fiind montate inclusiv camere video, inconştienţa unor conducători auto este greu de imaginat şi de acceptat!”, a fost postarea de pe Facebook făcută de reprezentanții CFR Infrastructură.

Vezi momentul în care medicul doboară barierele coborâte la nivel cu calea ferată:

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si