Un om calculat, profesionist și experimentat, așa l-ar caracteriza cunoscuții pe Luigi Valentin, șoferul de pe cisterna încărcată cu GPL, care a încetat astăzi din viață. Lucra de 25 de ani ca șofer și de aproape 5 la compania lui Ionuț Doldurea. Se afla în timpul programului de muncă în momentul în care a avut loc explozia de la Crevedia. Ar fi încercat să mute gazul din cisterna pe care o conducea într-o altă cisternă cu ajutorul unui alt angajat de la stația GPL care funcționa clandestin.

Destin frânt pentru șoferul cisternei care transporta GPL la Crevedia

Fără succes însă. La doar câteva minute după deflagrație, Luigi a fost surprins stând pe o targă, ținându-și capul în mâini și așteptând să primească ajutor medical. Deși avea arsuri pe o mare suprafață din corp, nimeni nu ar fi crezut atunci că nu va supraviețui.

Citește și: Bilanțul deceselor în urma exploziilor de la Crevedia a ajuns la 5. Încă unul dintre marii arși a murit: Avea arsuri pe 90% din corp

Din nefericire, la scurt timp după ce a ajuns la spital, șoferul a intrat în comă și nu s-a mai trezit niciodată. Potrivit medicilor, el avea arsuri pe 95 la sută din suprafața corpului și căile respiratorii afectate. Îngenuncheați de durere, membrii familiei vor și ei să afle cum de Luigi Valentino a fost trimis la o stație GPL închisă și fără autorizație de securitate la incendiu în acea zi.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

Luigi Valentin a lăsat în urmă o soție îndoliată și doi copii.

Între timp, avocații firmei care deținea punctul GPL ce funcționa ilegal au venit la primăria din Crevedia pentru a discuta cu persoanele care au suferit pierderi în urma exploziei.

Fiecare persoană păgubită a primit un formular ce trebuie completat cu datele personale și ce bunuri a pierdut. Temerea celor rămași fără un acoperiș deasupra capului este însă că valoarea despăgubirilor va fi cu mult sub agoniseala lor de o viață ce le-a fost distrusă într-o clipă.

Momentan, autoritățile nu au făcut o estimare a valorii pagubelor materiale, însă, familiile persoanelor rănite sau decedate în urma exploziei sunt hotărâte să ceară despăgubiri morale de sute de mii de euro în instanță. În momentul de față 15 persoane se află încă internate în spitale din țara noastră, 12 în străinătate, 27 au fost externate și, din nefericire, 4 au încetat din viață.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si