Close sidebar
Close sidebar

VIDEO - Solicitări cu plata în rate la întreținere din cauza sumelor uriașe! Cât au fost neoviți să plătească bucureștenii?

Sumele de plată pentru întreținere i-au șocat pe bucureșteni. Din cauza plăților uriașe, unii locatari au cerut plata în rate.

Maria Stiuca,

Întreținerea, plătită în rate [Sursa foto: Captură Știrile KANAL D]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

„Chiar dacă tragem speranțe că februarie va fi mai blând, avem de îndurat facturile de iarnă, când gerul a ținut săptămâni bune. Întreținerea costă atât de mult, încât unele asociații de proprietari au început să primească solicitări pentru plata în rate. Și luna aceasta urmează ca tarifele să crească pentru că vine nota de plată pentru ianuarie ”, a transmis Simona Pătruleasa, prezentatoarea Știrilor Kanal D.

Întreținere mare, cerere de plată în rate și mai mare

Locatarii au avut un șoc când au văzut avizierele din blocuri, cu noile facturi la întreținere. Față de luna precedentă, întreținerea a crescut substanțial.
„Suntem trei persoane la trei camere și am plătit acum 650. Mult”, a spus un locatar.
„Caloriferele merg pe 5 și sunt călâi. Nu pot să spun că avem căldură.

Apa caldă, la fel”, a spus altă persoană.
Oamenii fac față tot mai greu acestor cheltuieli, așa că unele asociații de proprietari au primit cereri de plată în rate, pentru că efortul este prea mare pentru unii locatari și nu mai pot achita integral factura la întreținere.
„Se stabilește un număr de rate în care să o se achite suma restantă, plus rata curentă a întreținerii. Printre cei care au început să întârzie la plată am avut și foarte mulți pensionari, care ne-au și contactat, ne-au explicat situația, ne-au spus că spre vară o să încerce să mai plătească,
ca să ajungă cu întreținerea la zi, dar avem și cazuri de familii de tineri care au început să înregistreze restanțe la întreținere”, a explicat reprezentantul unei firme de administrare.
Alții, ca să poată face față facturilor, renunță la altceva.

Citește și: VIDEO- Când punem musafirul la întreținere? Cei care primesc cunoștințe pe termen lung sunt obligați să-i treacă la întreținere după o anumită perioadă de timp

Citeste si: Liam Payne, fost membru al trupei One Direction, a murit la doar 31 de ani. A fost găsit fără viață în curtea unui hotel din Buenos Aires- kanald.ro

Citeste si: România, lovită de lapoviță și ninsoare! Meteorologii au emis un avertisment de ultimă oră- wowbiz.ro

Citeste si: Povestea francezului cu o podgorie secretă în centrul Parisului. Cultivă 2.000 de vițe de vie printre blocuri: „Este excepțional”- antena3.ro

„Gata plimbări, gata viață bună! Ce să facem?”, a spus o altă persoană.
Mai grav este că aceste tarife uriașe reprezintă doar începutul.


„Cu siguranță, în ianuarie o să fie mult mai greu, pentru că au fost temperaturi mult mai scăzute, ceea ce înseamnă un consum mult mai mare de megawatt pentru încălzire”, a adăugat reprezentantul unei firme de administrare.
Comparativ cu anul trecut, costul întreținerii a crescut exponențial. Spre exemplu, pentru un apartament cu două camere, creșterea e de aproape 100 de lei, în timp ce la apartamentele cu 4 camere se resimte cea mai mare majorare.

Citeste si: Statul român oferă suma de 700 de lei pentru femei! Care sunt criteriile necesare?- kfetele.ro

Citeste si: Adevărul dureros al morții artistului Liam Payne. Ce au descoperit autoritățile- radioimpuls.ro

Citeste si: Povestea francezului cu o podgorie secretă în centrul Parisului. Cultivă 2.000 de vițe de vie printre blocuri: „Este excepțional”- antena3.ro

Citește-ne pe

Clipul zilei
NOUTĂȚI