Premierul nu dă liber la împușcarea urșilor, șeful statului e șocat, iar un primar din Buzău propune pedepse cu închisoarea pentru cei care hrănesc urșii. Au trecut deja 2 zile de la moartea Dianei, dar autoritățile nu au soluții clare. Astăzi, mama fetei a ridicat trupul neînsuflețit de la IML. Prima rană produsă de urs nu a fost fatală, însă tânără a căzut într-o râpă adâncă de 100 de metri și asta i-a curmat viața.

Avertizez, urmează imagini și informații cu un puternic impact emoțional, a transmis Cristian Sabbagh.

Soluții incerte după tragedia de la Bușteni

Diana tocmai trecuse Bacalaureatul și plănuia mai multe drumeții pe munte.

A fost cea mai fericită zi din viața ei. Abia aștepta să termine. Am dat Bacul împreună. Și eram așa de fericite amândpuă că am terminat și că am reușit să terminăm! Și apoi a zis: mama, apoi eu marți mă duc la munte!, a spus mama Mariei Diana.

După Jepicii Mici, urma să ajungă și pe Vârful Omu.

I-am spus: mama, nu te du, nu te du. Dia, sunt urși, sunt prăpăstii, sunt o grămadă de lucruri periculoase. Și ce să-mi zic... Eu i-am zis, Dia, dacă te duci, oricum stau panicată până mâine, ce fac până mâine? Și a zis: mama, nu te mai panica, că nu se întâmplă nimic, doar știi, a

spus mama Mariei Diana.

Însă tragedia a lovit pe un traseu turistic, lângă Bușteni. 3 apeluri la 112 au anunțat lupta cu ursul, un exemplar de 4 ani care nu suferea de rabie. Cei de la IML spun că prima rană produsă de urs nu a fost fatală. Fata a încercat să scape de animal și a căzut într-o prăpastie adâncă. Traumatismele suferite în urma prăbușirii în gol i-au adus sfârșitul.

În zonă, însă, autoritățile ridică din umeri. Spun că actualele măsuri sunt insuficiente.

Dau un exemplu: dacă am mutat 10 de urși in anul 2022, am avut înapoi 15-16. Mai mult, relocarea se dă în același areal: îl prind aici, îl mut mai încolo, a declarat Mihai Totpal, viceprimar București.

Locul e unul popular printre turiști, o confirmă și șeful statului.

M-a șocat, sâmbătă am fost acolo și să aflu că atât de aproape s-a produs tragedia, a declarat Klaus Iohannis.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Ce i-ar fi provocat, de fapt, moartea lui Andrei Versace? Medicii legiști au anunțat rezultatele autopsiei- wowbiz.ro

Politicienii rămân șocați, dar sunt departe de soluții clare. Guvernul nu vrea să dea ordonanță de urgență cu alte măsuri. Premierul a pasat responsabilitatea către parlament, care trebuie să voteze o lege într-o sesiune extraordinară.

O variantă presupune împușcarea a 470 de exemplare anual, însă votul e încă departe. Momentan, nu toți înțeleg că a hrăni urșii presupune un risc uriaș.

Iată imagini cuprinse pe Transfăgărășan. De dragul unei poze, indivizii din imagine își pun viața în pericol. În zonă sunt 2 urși, animale care deja s-au obișnuit să vină pe marginea drumului pentru a obține mâncare.

Un primar din Buzău are o propunere șoc pentru cei care hrănesc urșii.

Eu am propus ca pedeapsa minimă să fie de trei luni de închisoare, să o spunem direct, a declarat primarul comunei buzoiene Chiojdu, Gheorghe Neamțu.

Între timp, apar imagini și cu alte sălbăticiuni în localități, parcă pentru a demonstra lipsa de reacție a autorităților.

Citeste si: Gabriela Cristea traversează o perioadă dificilă cu fiica sa, Victoria! Cu ce dificultăți se confruntă: „Mi s-a rupt sufletul când copilul meu a țâșnit și a venit direct către brațele mele.”- kfetele.ro

Citeste si: Marele rival al lui David Popovici în finala de 100 de metri, aflat în plin scandal de dopaj. Controversele care zguduie Jocurile Olimpice de la Paris 2024- radioimpuls.ro

Un lup ar fi fost surprins într-o zonă locuită din Prahova. Iar în Brașov, la terasele din zona turistică, a apărut și un... șarpe.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si