Pe promenada din Neptun, lacătul este simbolul lunii septembrie. Magazinele cu suveniruri și restaurantele sunt închise. Cu greu găsim pe aici un turist.

Eu sunt foarte tristă de ce se întâmplă. Este cald, e frumos, nu înțeleg. Zici că a venit iar lockdown, covid, a declarat un turist.

Un antreprenor ne anunță, printr-un afiș, despre revederea din... 2024.

Sezonul estival s-a încheiat înainte de termen

Avem un litoral foarte lung și nu înțeleg ce se întâmplă... Și e trist!, a spus alt turist.

Apa e mai caldă la final de septembrie decât a fost în luna mai și vremea ar mai permite distracția pe litoral, dar cele mai multe afaceri sunt deja închise.

Eu am ținut proprietatea deschisă până pe data de 17 septembrie, mi-ar fi plăcut să țin deschis până la finalul lunii. Anul viitor, cu toate riscurile, o să ținem deschis, dar nu e suficient să ții proprietatea deschisă. Copiii iau vacanță din ce în ce mai târziu și trebuie să înțelegem că sudul litoralului, cu proprietăți mari, este axat pe nișa de family. Avem costuri mari de operare și avem nevoie de volume, a declarat Anca Nedea, antreprenor.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet- wowbiz.ro

Citește și: VIDEO- Plajele din Mamaia se schimbă la față. Ce facilități vor avea turiștii?

Este motivul pentru care hotelierii cer schimbarea legii. Acum, sezonul estival este gândit între lunile mai și septembrie. Antreprenorii din turism spun că e mai realist un sezon care să înceapă în iunie și să se încheie în octombrie.

Să avem măcar 5 luni de sezon și apoi facem mai multe investiții în posibilități de petrecere a timpului liber indoor, a

declarat Anca Nedea, antreprenor

Facem o oprire și în stațiunea Jupiter unde găsim... 3 turiști pe plajă.

Avem un apartament aici și am venit în vacanță. Să vă spun drept, mie îmi place foarte mult acum, nu este foarte cald, am plaja pentru mine, este plăcut, a declarat o persoană de pe plajă.

Totuși, există și excepții. Asta se întâmplă acolo unde antreprenorii au înțeles să facă investiții și să le ofere vizitatorilor variante de distracție, indiferent de condițiile meteo.

Gradul de ocupare în weekenduri într-un astfel de loc este cuprins între 40 și 100 la sută.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si