Drumul național 39, care leagă 2 mai de stațiunea Vama Veche este tranzitat zilnic de zeci de grupuri de turiști, care vor să ajungă pe plajă. Cu toate acestea, nu există nici măcar o balustradă de protecție. Accidentul a avut loc în dreptul gardului unității militare. Deși este loc suficient pentru trotuar, acesta nu există. Astfel că pietonii sunt nevoiți să meargă pe marginea drumului sau prin iarbă. Locuitorii susțin că zona este foarte periculoasă și de cele mai multe ori, șoferii circulă cu viteză.

"Foarte periculos pentru că sunt numai două benzi în primul rând și șoseua e foarte aglomerată, că nu fac nimic de-a lungul străzii, mă rog, să nu vii, bani sau să mai facă o bandă, pe bandă de pe șosea"

Trotuar există doar pe o porțiune de trei kilometri. În altă zonă, găsim o pistă de biciclete, construită în 2011 și care a făcut subiectul unui dosar penal mai vechi. Însă infrastructura pentru biciclete, folosită și de pietoni, se oprește cu cinci sute de metri înainte de stațiunea 2 mai.

"Am putut observa faptul că nu există un trotuar adecvat pentru pietoni"

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

"Plănuim când ne întoarcem din Vamă s-o luăm pe plajă, să nu... am preferat să evităm străzile"

Primarul vine însă cu o explicație. Spune că trotuarele ar putea exista dacă s-ar găsi o linie de finanțare.

"Nu avem finanțare, atâta tot. Da, există un proiect cu toate avizele luate, cu studiu de fezabilitate, trebuie să vedem ce linii de finanțare se deschid"

Până la găsirea banilor, problemele din zonă sunt evidente.

Însă acestea nu scuză atitudinea agresivă a șoferilor, condusul cu viteză și alte comportamente periculoase.

Citește și: VIDEO- Drumul spre tragedie, plin cu lux și excese. Părinții șoferului: "Nu încercăm să-l absolvim pe fiul nostru de rigorile legii"


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si