La 19.00 seara un apel la 112 avea să bage în sperieți sute de locuitori de pe Bulevardul Energeticienilor din Sectorul 3. Oamenii au simțit miros puternic de gaze care venea dinspre stația GPL, aproape lipită de un bloc.

Bucureșteni speriați de riscul unei tragedii ca la Crevedia

Stația era închisă de 3 zile în urma controalelor făcute după tragedia de la Crevedia. Imediat, zona a fost împânzită de polițiști, jandarmi și pompieri, care s-au temut să nu se repete tragedia.

Oamenii au fost evacuați din casă și magazine pe o rază de o sută de metri.

Citește și: VIDEO- Crevedia, anchetă fără niciun suspect. Secretarul general al partidului: Eu l-am rugat să candideze pentru PSD

„- M-am speriat, i-am spus la proprietar și a zis că o să sesizeze dânsul.

- Mirosea des la casă aici?

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

- Da, de trei luni!”.

Acest bărbat era la sala de sport aflată la o aruncătură de băț de stație. Ne mărturisește că mirosul începător de gaze începuse să se simtă destul de tare.

De vină pentru scăpările de gaze ar fi fost un robinet defect. După ce au evacuat lumea, pompierii au montat un robinet de siguranță peste cel vechi, iar pe toată durata intervenției rezervorul a fost în permanență răcit cu apă.

Înăuntru erau trei mii de litri de GPL. Patronii au fost chemați de polițiști să dea declarații.

În cele din urmă, GPL-ul a fost mutat într-o cisternă, iar operațiunea s-a sfârșit după miezul nopții. Stația funcționa de ani de zile, deși nu respecta toate avizele de funcționare. O anchetă a fost deschisă pentru a lămuri întreg incidentul, dar se putea repeta asta oricând, ba chiar puteam fi martorii unei catastrofe, dacă ne gândim că în toată țara sunt nereguli extrem de grave.

Secretarul de Stat în Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat a declarat că până în prezent au fost constatate 2150 de deficiențe la stațiile GPL din țară, în urma controalelor dispuse după exploziile de la Crevedia.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si