Deși știe că ceea ce pune în coș nu e tocmai sănătos, din comoditate, acest domn alege pentru masa de Paște produse din magazin.

„Avem job-uri, avem probleme și practic ne ia timp din făcutul mesei pentru sărbători ”, spune bărbatul.

La fel ca el gândesc mulți alți clienți, care, deși își dau seama cât de pline de E-uri și alți aditivi alimentari sunt produsele din supermarket precum pasca, cozonacul, drobul sau chiar ouăle vopsite, nu renunță la ele.

Masă de Paște sănătoasă, dacă citim etichetele, spun specialiștii

„Toți oamenii de Paști își trec peste limite, își iau din toate câte ceva, că sunt bune, nu sunt bune... să fie acolo pe masă.
Acum pe criza asta preferăm să cumpărăm că sunt mai avantajoase”, spun cumpărătorii,

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Doctorii au descoperit un bărbat cu trei penisuri. Este primul caz de acest fel din lume care a putut fi studiat- antena3.ro

Citeste si: Arma teribilă testată cu succes de Franța. Va avea misiunea de a-i elimina pe luptătorii lui Putin aflați în Ucraina- wowbiz.ro

Nu de aceeași părere sunt și specialiștii în protecția consumatorului, care spun că mai bine cumpărăm mai puțin și de calitate, decât ieftin și mult. Pentru a rezista atât timp în raft, dar și pentru un gust cât mai bun, alimentele procesate pe care le găsim la vânzare chiar și cu o sătpămână înainte de Paște, ajung să fie pline de aditivi, coloranți și conservanți.

„Ce fel de ouă sunt, ce clasă, dacă sunt din agricultură ecologică și neapărat info cu privire la vopsea, pentru că s-ar putea să ne trezim cum e și aceasta să aibă destul de mulți coloranți, conservanți”, spun specialiștii.

Cum să avem produse proaspete pe masa de Paște

Nutriționiștii ne sfătuiesc să pregătim toate produsele în casă. Așa suntem siguri că nu ne punem sănătatea în pericol.

„Primul risc e cel de indigestie, apoi riscul de a avea prea multe calorii și a pune kilograme și apoi pe termen lung riscul de cancer de la anumiți aditivi”, spun nutriționiștii.

Pe de altă parte, atunci când alegem, de pildă, un drob de miel gata făcut, trebuie să avem grijă cum îl depozit-m în casă, pentru că riscăm să punem pe masă un produs deja alterat.

 

 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si