„Ocazie unică pentru vizitatorii Grădinii Botanice din Cluj! Biologii deschid serele de cercetare care, în mod normal, sunt închise publicului. În aceste zile oamenii pot descoperi plante inedite de pe toate continentele și pot afla secretele cercetătorilor care lucrează in serele pline de verdeață”, a transmis Cristina Dorobanțu, prezentatoarea Știrilor Kanal D.

Serele de cercetare din Grădina Botanică din Cluj, deschise timp de 3 săptămâni

Timp de trei săptămâni, Gradina Botanica din Cluj deschide porțile serelor care, în mod normal, sunt destinate cercetării și schimbului de material vegetal cu alte grădini botanice din întreaga lume. Acum, vizitatorii pot descoperi locurile în care biologii își desfășoară activitatea zilnică.

„Deschidem acest spațiu pentru că avem foarte multe solicitări din partea publicului, de a vedea și aceste sere care, în mod normal, nu sunt accesibile și din cauza spațiului limitat și care nu permite accesul în acestea”, a explicat Crina Mocan, biolog.

Citește și: VIDEO- Expoziția florilor de toamnă. Crizantemele au devenit atracția principală de la Grădina Botanică din Iași

Prima seră deschisă publicului a fost cea a plantelor suculente. Vizitatorii au putut afla mai multe despre acestea în cadrul unor tururi ghidate.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

„Vizita la sere este extraordinară. Am venit după 24 de ani de aici, pentru că m-am mutat în Madrid și sunt foarte încântată de ce vad”, a spus o vizitatoare.

Fiecare seră rămâne deschisă publicului câte o săptămână.

În aceste zile, vizitatorii pot descoperi o zonă plină de plante spectaculoase, aduse aici din toate colțurile lumii.

Iar ultima săptămână a porților deschise la sere aduce o explozie de culoare și parfum.

„În cea de-a treia săptămână vom deschide o altă seră interesantă: sera orhideelor și ferigilor. Cei care ne vor trece pragul vor putea admira câteva exemplare superbe de orhidee tropicală”, a mai spus Crina Mocan, biolog.

Vizitatorii se pot programa în prealabil la tururile ghidate care se organizează zilnic la Grădina Botanică. Programul serelor este între orele 10-15, iar tarifele de intrare sunt între 7 si 15 lei.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro: