„Mai sunt 58 de zile până la Crăciun, însă spiritul sărbătorilor se simte deja în magazine și chiar pe străzile marilor orașe. Decorațiunile au umplut rafturile iar pregătirile pentru târgurile de Crăciun sunt în toi. Pierdem însă din spiritul real al sărbătorii care ține mai puțin de globuri colorate și cadouri frumos împachetate”, a transmis Silvia Ioniță, prezentatoarea Știrilor Kanal D.

Pregătiri mult prea intense înainte de Crăciun

Cu un așa decor intrăm în atmosfera sărbătorilor încă din octombrie.

Oriunde privești doar decorațiuni de Crăciun.

Acest magazin din Cluj-Napoca este plin cu decorațiuni de sărbătoare, de la brazi până la decorațiuni și alte ornamente festive.

Ne mutăm în altă zonă a țării, dar atmosfera nu se schimbă.

În marile magazine din Timișoara în octombrie e fix ca în decembrie. Este plin pe toate rafturile de Moș Crăciuni, oameni de zăpadă, globuri și tot felul de ornamente.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

În Timișoara și pe străzi sunt ușor de observat decorațiunile. Un bulevard a îmbrăcat deja primele straie de sărbătoare.

„Spiritul se simte atunci, în 24, când știm exact ce sărbătorim. Am văzut ornamente de Crăciun, nu mi se pare deplasat, adică ne-am obișnuit. Am înțeles că americanii de undeva de prin noiembrie împodobesc, așa că ne aliniem un pic”, este părerea unei tinere.

Citește și: VIDEO- Au sosit primele ninsori în România. Specialiștii anunță prezența unui ciclon polar. Care sunt zonele acoperite cu zăpadă?

Alții, însă, sunt de părere că spiritul adevărat al Crăciunului se pierde acum.

„E un pic cam devreme pentru Crăciun, mai ales că afară sunt 20 și ceva de grade. Într-adevăr, nu mai este Crăciunul cum era pentru că totul a devenit foarte comercial”, a spus altă persoană.

Craiova este de departe orașul în care pregătirile de Crăciun au avansat cel mai mult. Unul dintre brazi a fost deja împodobit iar cele două târguri organizate aici au început să prindă contur. Ce înseamnă însă cu adevărat spiritul Crăciunului?

„Nu poți să aduci un cadou cuiva care are de toate. Dar ce poți aduce unuia care are de toate? Ce nu are! Poate că suficientă emoție, suficientă dragoste și îmbrățișare. Nu ne trebuie nici lux, nu ne trebuie altceva decât inimă deschisă”, a explicat Preotul Marius Moșteanu.

Anul acesta, prima zi de Crăciun cade într-o zi de luni.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si